Back to top

Les Biblioteques Municipals obren l'accés al fons bibliogràfic

les Biblioteques Municipals permetran a partir d'aquest dimecres l’accés al fons per a la tria de llibres, pel·lícules i cd directament als usuaris i usuàries, i mantenen la programació d’estiu amb algunes novetats per afavorir les mesures de seguretat

Les Biblioteques Municipals de Reus permetran a partir d'aquest dimecres l’accés al fons per a la tria de llibres, pel·lícules i cd directament als usuaris i usuàries.

El fons consultat, que finalment no sigui endut en préstec, s’haurà de dipositar en unes caixes per a la quarantena de  48 hores marcada pel document elaborat conjuntament pel sistema de Lectura Pública de Catalunya i validat pel PROCICAT.

Seguirà igual la reserva de taules per a la consulta i estudi i la reserva d’ordinadors i la de documents concrets.

Així i tot es manté el servei de cita prèvia, com a mesura per evitar aglomeracions i mantenir el distanciament entre les persones dins de les biblioteques. Les cites s’obtenen a través del formulari del web biblioteques.reus.cat o bé telefònicament.

A la Biblioteca Central Xavier Amorós, s’ha habilitat un circuit d’entrada diferent del de la sortida, que es farà per la sala d’àudiovisuals. S’obrirà també la sala infantil i la sala de col·lecció local en horari de dilluns a dimecres tarda i dijous matí.

El que no s’obrirà encara és el  servei de lectura de la premsa diària i revistes i el «Formiguer», l’espai de nadons de la sala infantil. A la Biblioteca Pere Anguera es reprenen els mateixos serveis.

Programació d'estiu

Per altra banda, les Biblioteques Municipals mantenen la programació d’estiu amb algunes novetats: el Joc de lectura de l’estiu de la sala infantil  es realitza a través d’una plataforma virtual al web; el cicle Biblioteques amb DO, realitza només dues sessions amb un aforament reduït, i finalment, el cicle Chillout amb els nostres músics es realitzarà a l’agost a la Biblioteca Central i no a la Pere Anguera per millorar el distanciament del públic. 

A més, s’ha creat una nova activitat «Passos de literatura» per descobrir vida i obra dels autors i autores amb nom als carrers de la nostra ciutat.

La primera caminada sortirà de la Biblioteca Pere Anguera i tindrà lloc el proper 23 de juliol. Es llegirà l’obra de Mercè Rodoreda, Jaume Vidal i Alcover, M. Aurèlia Capmany i Gabriel Ferrater, acompanyats per Núria Monné, que ha fet la tria de textos.

També s’han mantingut les activitats organitzades en el context del programa Planet Reus del Casal de Joves «Escriure a quatre mans» i «Apocalipsi climàtic», pels quals encara hi ha places disponibles.

Altres activitats especials d’aquesta setmana són la sessió de contes que es publicarà a les xarxes socials aquest dimecres a les 17:30 h a càrrec de Josepa Garcia del grup MARC i la sessió presencial del programa Fem Memòria de demà dijous 16 a les 19:00 h, que es va iniciar amb el confinament a través de les xarxes en col·laboració de Gent Gran de l’Ajuntament de Reus.

Totes les activitats demanen inscripció prèvia des del web biblioteques.reus.cat.

Paraules clau:

Notícies relacionades