Back to top

Les dones són minoria a les carreres científiques

Només el 23% dels estudiants d'enginyeria o arquitectura matriculats a la URV el curs 2018- 2019 són dones
Universitat Rovira i Virgili

Les dades mostren com les carreres científiques segueixen ocupant les darreres posicions entre els graus més triats pel sexe femení. Ciències de la salut i ciències socials i jurídiques són les carreres amb més percentatge de dones.

Segons la URV, compten amb un 74 i un 68% del total de dones matriculades.

Un 23% de dones a enginyeria o arquitectura

Els estudis fets per diferents universitats demostren que les carreres científiques són les que tenen menys representació del sexe femení amb només un 23%. Més concretament, les darreres posicions del rànquing les ocupen l'enginyeria de computadors, l'enginyeria elèctrica i la informàtica.

Gràfic del nombre de dones matriculades durant el curs 2018-19 a la URV

STEM Women Congress de Barcelona

La qüestió s'ha portat a debat a l'STEM Women Congress de Barcelona on va participar la reusenca Elisabet Vilella que exerceix com a directora de recerca de l'Institut Pere Mata. El congrés, celebrat per primer cop a Espanya, vol fomentar la igualtat entre homes i dones en aquestes carreres professionals.

Vilella, representant el sexe femení en el món de la ciència, opina que el motiu principal d'aquest fet és el cultural. El congrés és una de les iniciatives d'aquest moviment  internacional que lluita contra els prejudicis i les situacions culturals que no permeten la igualtat en aquest àmbit.

canalreus a telegram

Paraules clau:

URV

Notícies relacionades