Back to top

L'estigma de l'addicció quan ets dona

Entitats com la Fundació AEC-GRIS té projectes específics per a dones amb problemes d'addicció donat que, en general, elles pateixen més prejudicis en aquestes situacions que els homes.

La Montse fa 7 mesos que és usuària del Pis VIO, de la Fundació Privada AEC-GRIS. És tracta d'un projecte específic per a dones i coordinat per dones per tal de tractar els problemes de qualsevol tipus d'addicció des d'una perspectiva de gènere.

La Maria José Traviesa és educadora social d'aquest projecte de Pis VIO i explica que moltes vegades les dones no poden seguir un tractament de llarga durada perquè "tenen més culpabilitat per haver deixat la família, no estan seguint amb el rol de cuidadora" i fins i tot "tenen por de perdre la custòdia dels fills o filles".

Per altra banda, la Marta, usuària del Pis VIO des de fa 1 mes, explica que "es dona per suposat que les dones hem de fer una sèrie de feines a la vida com tenir cura dels fills, de la casa i ser més organitzatives", i afegeix que, en el seu cas, està costant molt que la gent propera entengui el fet d'allunyar-se de la seva família per poder tractar-se".

 

Paraules clau:

Notícies relacionades