Back to top

L'excepcionalitat sanitària marcarà les reivindicacions del 25N

Amb motiu del Dia Internacional Contra les Violències Masclistes, que serà aquest dimecres, la Plataforma 25N del Camp de Tarragona ha organitzat diverses concentracions reivindicatives.

Sota el lema "La pandèmia de les violències masclistes també mata, combatem-les ara i sempre", la plataforma 25N del Camp de Tarragona fa una crida a sortir al carrer per reivindicar els drets de les dones, eradicar les violències masclistes i exigir un sistema just per a tothom.

Les dades de violència masclista durant la pandèmia

Des de la Plataforma alerten que amb la crisi sanitària han incrementat els casos de violència masclista, com ho demostra l'increment de trucades al servei d'assistència a la dona en un 30'7% durant el primer mes de confinament, o el fet que s'han multiplicat per 5 les consultes digitals. També denuncien un col·lapse en serveis essencials com el d'atenció sexual i reproductiva. Amb el que portem d'any, la violència masclista ha provocat 12 víctimes mortals a Catalunya.

Per tot plegat, les entitats feministes afirmen que, malgrat la pandèmia, les accions reivindicatives són més necessàries que mai.

Actes reivindicatius programats

REUS

En el cas de Reus, el dimecres a les 7 de la tarda s'actualitzarà el mural d'Hora Violeta de l'avinguda Jaume I, número 42, i a les 7:30 es durà a terme una concentració a la plaça del Mercadal. Fins el 29 de novembre es pot gaudir de l'exposició reflexiva "aparadors contra la violència masclista", en què hi participen diversos establiments de la ciutat, i el dissabte a les 6 de la tarda es durà a terme via Facebook live de Reus Intercultural una xerrada sobre dones migrades davant la violència.

TARRAGONA

Es realitzarà, el dimecres, una concentració a les 7 de la tarda a la plaça de la Font, acompanyada de la lectura del manifest.

RIUDOMS

Es durà a terme una concentració i lectura de manifest el 25 de novembre a les 7 de la tarda a la Plaça de l'Església.

VILA-SECA

A les 20:15h. de dimecres 25 està programada una concentració a la Plaça de l'Església.

25n

Paraules clau:

Notícies relacionades