Back to top

L'Imserso, un programa en declivi

El passat 17 de juny, el govern espanyol anunciava que els viatges de l'Imserso tornarien a partir de l'octubre. Un anunci que els hotelers de la Costa Daurada van celebrar en el seu dia, però ara i sabent les condicions amb què es portarà a terme, no tenen tant clar que els surti a compte.

816.029 places. Aquests són el total de persones majors de 65 anys o pensionistes amb més de 55 anys que aquesta tardor podran tornar a gaudir dels viatges de l'Imserso.

Ara bé, es tracta d'un 13% menys de places que el 2019, any en què es va portar a terme l'última edició. Una davallada en les places que sumada als preus a la baixa dels últims anys i la manca d'ajudes han indignat al sector turístic de la Costa Daurada.

Imserso: més pèrdues que beneficis

Segons el vocal de la Confederación Española de Hoteles y Alojamientos Turísticos (CEHAT) a la demarcació de Tarragona, Eduard Farriol, amb les condicions amb què s'ha plantejat l'Imserso, ja "no suposa cap benefici per al sector turístic" de la Costa Daurada. De fet, Farriol ja parla de pèrdues. 

"No es pot pretendre parlar de qualitat turística i després promocionar programes on es treballa per sota de cost", critica Farriol. I és que, actualment, i segons el vocal de la CEHAT, amb els diners que es reb de l'Imserso no es fa ni la pau. 

"Només demanem 2,5 euros més per persona al dia"

Per intentar arribar a un acord i fer més rendible el programa turístic, Farriol assegura que des de la CEHAT s'han intentat reunir amb la direcció general de l'Imserso, però sense èxit.

"Ens deien que estaven modernitzant el programa i al final és, exactament, el mateix, però amb menys places", critica Farriol, qui també lamenta que des del govern espanyol no hagin escoltat les peticions del sector, "penalitzant i no afavorint la contractació d'aquest programa". 

Diversos hotelers es plantegen no obrir portes a l'Imserso

De moment, i si res canvia, ja són diversos els hotels i allotjaments turístics de la Costa Daurada que no obriran portes a l'Imserso aquesta temporada. 

Una temporada turística incerta

De moment, la temporada turística durant aquests mesos d'estiu tampoc és massa optimista. Tot i que fa unes setmanes municipis com Cambrils o Prades preveien una molt bona temporada, les noves restriccions han suposat una autèntica galleda d'aigua freda.

Paraules clau:

Notícies relacionades