Back to top

L'oci nocturn reclama obrir a meitats de juny, com a molt tard

El sector de l'oci nocturn encara no té una data de reobertura, tot i que la Generalitat ha posat sobre la taula un pla de represa.

El sector de l'oci nocturn clama per sobreviure. Després que el Procicat donés el vistiplau al Pla sectorial per a la represa de les activitats recreatives musicals de l'oci nocturn, els empresaris demanen que es canviïn les condicions i que es posi una data.

De fet, el director de la Fàbrica Reus, Sam López, agraeix que des del govern hagin elaborat un pla de reobertura. "Estem contents de comptar amb un pla, però hi ha moltes condicions que no són viables pel model d'oci nocturn actual", destaca. En aquest sentit, considera que el sector necessita una data límit d'obertura per sobreviure. "Necessitaríem poder obrir, com a molt tard, a meitats de juny. Per contra, molta gent en sortirà perjudicada", afegeix.

Canvis en el Pla de represa

López també lamenta que "no podem tenir uns paràmetres tan estrictes, perquè la naturalesa de l'oci nocturn és diferent del que ens plantegen".

Alguns dels aspectes que veuen incompatibles fan referència a la venda anticipada. En aquest sentit, explica que "cada establiment té la seva política i s'ha de veure si això els afavoreix. A més a més, en l'oci nocturn la gent improvisa, costa molt de predir què faran".

Amplien els aforaments

Aquest divendres al migdia, el PROCICAT ha anunciat que s'amplien aforaments de cinema, teatre, comerç i universitat a partir del 24 de maig. El conseller d'Interior en funcions, Miquel Sàmper, ha explicat que a partir d'aquesta data la cultura podrà tenir un aforament del 70%.

A la vegada, el sector de la restauració podrà ampliar fins al 50% i obrir a partir de les sis del matí, una hora i mitja més que ara.

Paraules clau:

Notícies relacionades