Back to top

L'oli d'oliva, a preu d'or

Segons les cooperatives del territori, la setmana que ve la garrafa de 5 litres oscil·larà ja sobre els 52 euros

No és una novetat, però el preu de l'oli d'oliva estan pels núvols. Les circumstàncies, sobretot ambientals, han provocat que cada vegada l'oferta sigui menor i, a poc a poc, aquest producte s'encareixi. 

La campanya anterior, del novembre de 2022, ja va acabar amb una producció menor que en anteriors temporades. I si l'any passat va haver-hi una collita amb menys quantitat d'olives, això es nota ara que queda poc per la pròxima campanya. 

Per tant, si la demanda augmenta, el preu també. I més encara si les previsions són que hi hagi poc oli en aquesta pròxima collita. Els consumidors s'han llençat a comprar oli, i llei d'oferta-demanda: el preu només fa que pujar. 

Cada vegada més car

Segons dades de CoSelva, en qüestió de dos anys el preu de la garrafa de 5 litres ha més que duplicat. Mentre en campanyes de 2021 i 2022 les ampolles de 5 litres d'oli se situaven en 24 i 29 euros respectivament, aquest 2023 el preu ha estat creixent exponencialment: el mes de febrer, 32 euros; maig 38 euros; juliol 42 euros; fins a arribar a aquesta pròxima setmana, que arribarà als 52 euros. I la tendència no sembla afluixar. 

Les cooperatives, però, esperen igualment poder salvar bona part de la collita i poder donar resposta a aquesta alta demanda d'oli amb què es troben actualment, tot i la sequera, i normalitzar a poc a poc els preus.

Paraules clau:

Notícies relacionades