Back to top

L'onada de suport als refugiats sirians arriba a Reus

ADRIÀ MORTE

L’onada de suport als refugiats sirians ha arribat fins a Reus. La ciutat formarà part de la xarxa de municipis que es posen a disposició per acollir refugiats d’aquesta crisi humanitària. Així s’ha aprovat al ple d’aquest divendres. Un ple on també s’ha acordat multar els bancs amb pisos buits a partir de desembre i mantenir els dos anys d’empadronaments per accedir a ajuts socials.

La Junta de portaveus de l’Ajuntament de Reus ha decidit per unanimitat afegir-se a la xarxa de municipis per acollir refugiats sirians. D’aquesta manera, Reus formarà part de la llarga llista de ciutats que s’està creant arreu del país per donar acollida temporal als refugiats.
Una mesura que s’acabarà de concretar en funció del que acordin les instàncies superiors. Per una altra banda, el ple municipal també ha acordat multar els bancs amb pisos buits a partir de desembre. Una moció del PSC que té com a objectiu destinar a pisos socials els habitatges buits de les entitats bancàries.

Segons un estudi del propi consistori, n’hi ha un voltant de 600. Per una altra banda, el consistori ha acordat mantenir el requisit de dos anys d’empadronament per accedir a ajuts socials i implantar l’esterilització dels coloms a Reus, un mètode per mirar de combatre la superpoblació d’aus que viu la ciutat en els darrers mesos.

Un dels punts més candents ha arribat al final del ple quan el PP ha presentat una moció per demanar que a la façana de l’ajuntament hi pengi la bandera espanyola, europea, catalana i reusenca. Únicament els populars, Ciutadans i Ara Reus han donat suport a la proposta.

El govern municipal ha defensat el vot contrari argumentant que històricament el palau municipal no ha tingut cap bandera. El PP ja va anunciar que sinó prosperava la moció portaria la decisió a la subdelegació del govern per tal de portar el consistori, si s’escau, davant de la justícia.


Declaració de l'Ajuntament de Reus

 

El conflicte de Síria, explicat pels sirians de Reus