Back to top

Lotte Energy Materials, un pas més a prop de Mont-roig del Camp

En les diverses presentacions amb agents del territori i ciutadania, l'empresa coreana ha confirmat que les obres de la primera planta podrien començar a inicis del 2024.

Dirigents de Lotte Energy Materials han visitat aquesta setmana Mont-roig del Camp amb l'objectiu d'exposar a la ciutadania i agents del territori els detalls del complex industrial que l'empresa coreana vol desenvolupar al municipi.

A hores d'ara, el projecte preveu la creació de fins a 3 fàbriques de components de bateries elèctriques, més concretament d'elecfoil, amb una inversió de 400 milions d'euros cadascuna. La primera d'aquestes plantes podria començar a construir-se a inicis del 2024 i, si tot va bé, estar operativa l'octubre de 2025.

A banda, aquesta primera fàbrica tindrà una producció anual de 30.000 tones d'elecfoil i crearà, com a mínim, 200 llocs de treball directes. De fet, l'empresa ja ha anunciat que necessitaran una gran quantitat d'operaris de màquines, però també perfils com el de químic, enginyer i administració i planificació de les accions i la producció.

Pendents del futur dels cotxes elèctrics

El fet que determinarà que la segona i la tercera fàbrica s'acabin construint serà l'evolució, i creixement o decreixement, del mercat dels cotxes elèctrics. Per tant, un creixement exponencial del mercat de cotxes elèctrics a escala europea suposarà també una expansió d'aquesta indústria a Mont-roig del Camp. De fet, a hores d'ara, i sense la fàbrica del Baix Camp, l'elecfoil triga prop d'un mes a arribar a Europa. Un temps que es podria reduir a una setmana, a partir del 2025.

Un dia molt esperat pels veïns

lotte mont-roig veïns

Prop de 500 mont-rogencs i mont-rogenques han pogut conèixer els detalls del projecte de Lotte Group, en una sessió informativa. El consistori ha aclarit que la presentació no s'ha pogut realitzar fins ara, a causa del traspàs per la compra d'Iljin Materials. L'explicació, tant del batlle com dels representants de l'empresa, ha anat seguida d'un torn obert de preguntes.

La despesa energètica i les necessitats d'aigua de la nova empresa, en plena sequera, han estat algunes de les preocupacions principals de la ciutadania. També, els veïns propers a Els Comellarets, zona on s'ubicaran les fàbriques, estan a l'expectativa dels canvis paisatgístics que suposarà l'arribada de l'empresa coreana al municipi.

Connexió en directe

Paraules clau:

Notícies relacionades