Back to top

El conveni de compravenda amb Lotte passarà pel ple de Mont-roig aquest mes

En la mateixa sessió plenària també es vol aprovar la modificació del POUM que fa referència als usos dels terrenys d'Els Comellarets.

L'arribada de Lotte Energy Materials a Mont-roig del Camp fa passes endavant, encara que sigui a poc a poc. I és que ara fa un mes el batlle, Fran Morancho, anunciava en una trobada amb els mitjans que l'empresa coreana estava trigant més temps de l'esperat en revisar el conveni de compravenda d'Els Comellarets, terrenys on s'ha d'ubicar la fàbrica. La causa era, en paraules literals, "temes redaccionals i sintàctics". La conseqüència, un ajornament del ple d'aprovació del conveni fins a nou avís.

Ara, el conveni ja torna a estar en mans del consistori del Baix Camp i els tècnics municipals treballen en l'anàlisi d'uns canvis que, segons Morancho, no són substancials ni s'allunyen dels acords que ja estaven presos.

La modificació del POUM es farà en dues fases

D'altra banda, on sí que s'han produït canvis importants és en la modificació que s'ha de dur a terme en el POUM, el Pla d'Ordenació Urbanística Municipal, per tal que aquesta empresa pugui establir-se al municipi. Es preveien dos canvis, un referent a l'ús industrial dels terrenys d'Els Comellarets i un altre per tal que sigui legal instal·lar un parc fotovoltaic al municipi. Dues modificacions que havien de fer-se juntes i ara es faran per separat.

Arribar a temps per començar les obres al juny

Aquesta novetat, segons sembla, ha estat exigida per la Generalitat de Catalunya. Des del consistori esperen poder tancar-ho tot al llarg d'aquesta setmana i poder convocar el ple d'aprovació del conveni de compravenda i de la primera modificació del POUM abans que acabi el mes de febrer. S'espera que això no suposi alteracions en els terminis establerts, que marquen l'inici de les obres al juny de 2024.

Paraules clau:

Notícies relacionades