Back to top

El Memorimage, catorze propostes gratuïtes i de qualitat

'Urraca. Caçador de rojos' serà el film inaugural i 'D'ombres', el de cloenda.

La història d’amor entre dues dones reclutades en un camp de concentració nazi l’any 1944, el desig de reparació postfranquista per part dels descendents d’una de les principals figures repressores de l’època o el retrat íntim d'un jove transgènere diagnosticat amb autisme que s’ha convertit en una figura pública a través del seu perfil de Tik Tok. Aquests són alguns dels temes principals de les 14 pel·lícules i documentals que formaran part de la 17a edició del Festival Internacional de Cinema de Reus, el Memorimage.

Les projeccions tindran lloc entre els dies 8 i 11 de novembre al Teatre Bartrina, amb entrada gratuïta. 'Urraca. Caçador de rojos' serà el film inaugural i 'D'ombres', el de cloenda. Es lliuraran diversos premis, entre ells un d'honorífic, que s'estrena en aquesta edició, i els films es dividiran en les categories de Secció Oficial i de MemoriReus

MemoriJove i Memorimage Online

D'altra banda, la secció MemoriJove, que té com a objectiu apropar el cinema documental al públic jove, comptarà amb sessions matinals per instituts on es projectaran, entre altres, 'Apple: La traïció del trilió de dòlars''En el llindar' o 'La cuina dels homes'. Totes les sessions tindran col·loquis, en què els alumnes podran compartir impressions i dubtes amb els convidats dels equips de les pel·lícules. Un cop acabi l'edició, el Memorimage Online oferirà una selecció de pel·lícules d’edicions anteriors del festival, que es podran visionar del 12 al 20 d’octubre mitjançant un registre gratuït a la plataforma digital del Memorimage.

Paraules clau:

Notícies relacionades