Back to top

El Mercat Central estrena un cicle de tastos per valorar el vi del territori

Sota el títol «Vins amb DO Mercats de Reus» s'organitzen tres tastos de tres denominacions d'origen del territori

«Vins amb DO Mercats de Reus» és un cicle de tastos per valorar el vi del territori. Cada tast es planteja com un diàleg amb els elaboradors del producte per conèixer la seva filosofia de vida, la manera d’interpretar un tros de terra, una varietat, d’assumir un clima... 

Vi i mercat, un binomi consolidat

Amb aquesta activitat el Mercat Central busca aportar valor afegit a la cultura del vi, fent-ne pedagogia entre els seus clients i contribuir a apuntalar la cultura del vi a Catalunya, tan propera a la gastronomia i al producte de qualitat i del territori. En aquesta primera edició de tardor, es presenten tres de les sis denominacions d’origen que hi ha al territori: DOQ Priorat, DO Tarragona i DO Conca de Barberà.

Així, la primera edició de «Vins amb DO Mercats de Reus» presenta aquests tres tastos repartits les pròximes setmanes:

Dijous, 19 d’octubre, a les 18.00 h

Dijous, 16 de novembre, a les 18.00 h

Divendres, 1 de desembre, a les 18.00 h

El Magatzem, el celler del Mercat Central

El Mercat Central disposa des de fa gairebé tres anys, d’una botiga de vins el celler El Magatzem, que va obrir al mercat el seu segon establiment a Reus. La seva selecció farà possible aquest primer viatge per les DO del territori.

Els tastos es faran a la parada del celler El Magatzem i cada dia comptaran amb la participació activa d’altres parades del mercat per acompanyar el vi amb producte fresc i elaborat. El nombre de places per cada tast és limitat i cal fer inscripció prèvia gratuïta a la botiga del celler El Magatzem del Mercat Central de Reus.

Vins amb DO Mercats de Reus

De la mà de la periodista Ruth Troyano

El cicle compta amb la participació de la periodista reusenca Ruth Troyano, especialitzada en el món del vi, màster en planificació i gestió del turisme enològic i sommelier. Justament aquest 2023 ha estat guardonada com a millor prescriptora del vi als Premis Bite i Mos d’enoturisme i gastronomia, que atorga l’Agència Catalana de Turisme. 

La periodista conduirà els tastos del cicle «Vins amb DO Mercats de Reus» a partir d’una conversa amb l’elaborador de cada celler. Aquesta primera edició de tardor consta de tres tallers, però si l’acollida dels clients del mercat és bona, està previst fer-ne una segona edició durant el primer semestre de 2024.

Paraules clau:

Notícies relacionades