Back to top

Més de 800 persones celebren els 150 anys del Port Tarragona

El Refugi 1 del Moll de Costa ha acollit aquest divendres l'acte central del 150è aniversari del Port de Tarragona. Un esdeveniment en què s'ha reconegut la tasca del conjunt de persones, entitats i institucions que han contribuït al creixement d'un dels motors econòmics més importants del país.
Port Tarragona

Imatge: Port de Tarragona

El Port de Tarragona ha acollit aquest divendres, 28 de febrer, l'acte institucional del seu 150è aniversari.

Un esdeveniment que ha aplegat a més de 800 persones i que ha estat presidit pel president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, el president de Puertos del Estado, Francisco Toledo, el subdelegat del Govern a Tarragona, Joan Sabaté i el president del Port de Tarragona, Josep Maria Cruset.

Segons ha assegurat el mateix Cruset, amb aquesta trobada es vol deixar constància de com 'les persones, entitats i institucions del territori han sabut lluitar colze a colze per superar els reptes' que han anat apareixent al llarg dels 'darrers 150 anys per fer créixer el port, un port que compta amb més de dos mil anys d'història'. 

Port Tarragona

Els reconeixements del Port de Tarragona 

La part més emotiva de l'esdeveniment ha arribat amb els reconeixements, els quals s'han dividit en quatre blocs i han anat acompanyats de diverses peces audiovisuals.

Reconeixement als treballadors 

El primer s'ha adreçat a la feina feta per totes les treballadores i treballadors que han passat pel Port de Tarragona al llarg d'aquests 150 anys. Per introduir aquest bloc, s'ha projectat un vídeo sobre un d'aquests molts treballadors: Baldomero Climent.

Un jove, casat, pare d'un fill i a l'espera d'un altre, que la tarda del 2 de setembre del 1899 va patir un accident mortal mentre manipulava la grua de la pedrera. La commovedora història de Baldomero Climent ha servit per recuperar la memòria de les generacions de persones que han treballat al port.

En aquest sentit, també s'ha fet lliurament d'un reconeixement als tres néts de Baldomero: la Montserrat, el Jordi i la Rosa Climent, avui amb 87, 91 i 85anys, respectivament.

Reconeixement a la comunitat portuària

El segon bloc ha servit per homenatjar el paper de la comunitat portuària. Un col·lectiu empresarial que forma i ha format part de la cadena logística que permet el tràfic de mercaderies i contribueix al funcionament del sistema productiu de l'entorn.

Un altre audiovisual amb un impressionant recorregut aeri de tots els molls del Port de Tarragona i de les empreses que hi operen ha servit per obrir aquest apartat.

Reconeixement a les entitats i veïns

El tercer bloc ha anat destinat a l'entorn social, cultural i veïnal del Port de Tarragona, com són la Cofraria de Pescadors, els Xiquets del Serrallo o els Diables de Voramar, entre altres.

Reconeixement als organismes de direcció

Finalment, el quart bloc de reconeixement ha estat per a tots els presidents que han passat pel Port de Tarragona al llarg d'aquests 150 anys, així com als membres del Consell d'Administració actual.

La història del Port de Tarragona en un mapping

La clausura de l'acte ha consistit en la projecció d'un mapping, un vídeo en 3D de grans dimensions, en què a través d'una pel·lícula animada, basada en els dibuixos de Joan Carles Blanc, s'ha fet un repàs dels més de 2000 mil anys d'història del Port de Tarragona.

Paraules clau:

Notícies relacionades