Back to top

Més facilitats a les empreses per contractar persones nouvingudes

Una jornada ha servit per explicar la nova normativa de contractació vigent des de l'agost, que facilita l'entrada al món laboral de les persones nouvingudes

L'Institut de formació Mas Carandell juntament amb Càritas Reus, han dut a terme aquest dijous l'acte "La contractació laboral en el marc de la llei d'estrangeria: una oportunitat per les empreses", amb la voluntat de donar a conèixer a les empreses del territori la nova normativa vigent sobre la contractació a persones nouvingudes. Una modificació que va entrar en vigor a finals d'agost i que ha permès facilitar el procés administratiu a les persones nouvingudes, anul·lant la necessitat de fer el tràmit de modificació del permís de residència amb autorització de treball. A més, s'elimina la condició de renovar un permís de residència si no estava vinculat a una oferta laboral, que fins ara era indispensable.

Un nou projecte

Per tal d'establir sinergies entre empreses i persones nouvingudes, sobretot en sectors que necessiten mà d'obra, com són la construcció i l'hostaleria, Càritas Reus, ha impulsat el projecte "Obrint Pas", que treballa la part sociolaboral i la part d'emigració. Aquest projecte neix de la necessitat d'atendre a les persones nouvingudes, regularitzant la seva situació i sensibilitzant al teixit empresarial per tal de donar-los una oportunitat en el món labora.

Paraules clau:

Notícies relacionades