Back to top

Més salari i més seguretat: les reclamacions dels treballadors de la brossa

Els sindicats tornen a posar sobre la taula que no s'ha renovat la flota de vehicles com calia i que el nou contracte no contempla una revisió de sous.
Brossa

Ara fa tres mesos que els treballadors del servei de la neteja i recollida de les escombraries de Reus van protestar a les cotxeres del polígon AgroReus en contra de l'estat del parc de vehicles de FCC.

Segons diuen, la pandèmia ha alentit el procés de renovació de la flota i només han arribat 13 dels 18 camions nous previstos, segons ha avançat tarragonadigital i ha confirmat la UGT a Canal Reus. 

Però les queixes dels sindicats de la brossa a la capital del Baix Camp fa més temps que duren, i tot i que sempre s'ha posat sobre la taula una possible vaga seguida de manifestacions, de moment només es paralitza la sortida dels camions que consideren que no compleixen amb les mesures de seguretat imprescindibles.

L'incendi en un camió ara fa poques setmanes ha tornat a encendre les alertes, i els sindicats tornen a reclamar que, ara que hi ha més moviment al carrer i per tant es necessita més neteja i manteniment de la via, es posin totes les eines per enllestir la renovació prevista dels camions. 

El nou contracte i l'increment de salaris

Els sindicats reclamen també que el nou contracte del servei contempli un increment salarial. Fa més de dos anys que el contracte està prorrogat i els treballadors demanen una revisió dels sous. Si no, amenacen, aquest cop sí, amb vagues. El nou contracte podria veure la llum a finals d'aquest mes de juny, segons confirmen fonts municipals.

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades