Back to top

Mont-roig aprova la modificació del POUM i la compravenda dels terrenys amb Lotte

Aquests dos punts claus per a l'arribada de Lotte Energy Materials al municipi del Baix Camp s'han aprovat en un ple ordinari que ha estat interromput pels manifestants en contra del projecte.

Matí convuls a Mont-roig del Camp. Aquest dilluns, 11 de març, han passat per ple ordinari dos punts vitals per a la implantació de Lotte Energy Materials al municipi.

D’una banda, s’ha aprovat la modificació del POUM per tal que els terrenys d’Els Comellarets puguin acollir una indústria de fins a un nivell 5 de perillositat, amb edificacions d’un màxim de 25 metres. D’altra banda, s’ha aprovat el plec de condicions de compravenda d’aquests terrenys, amb Lotte, per 4,4 milions d’euros. Totes dues qüestions han tirat endavant només amb els vots en contra dels cinc regidors de Junts. 

Els manifestants han irromput el ple

Tot plegat en un ple on els manifestants en contra de Lotte han estat els veritables protagonistes. Uns opositors que han fet acte de presència al ple i que, després de diverses interrupcions, han acabat provocant la suspensió de la sessió durant una estona.

Els opositors demanen un referèndum

Tot seguit, els veïns han demanat que l'arribada de l'empresa coreana es decideixi per referèndum, una opció que el batlle Fran Morancho ha explicat que no era necessària, i ha justificat amb el fet que cada 4 anys es duen a terme unes votacions i que, en les del 2023, molts partits ja comptaven amb aquest projecte als seus programes electorals.

Després que l'alcalde, la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra hagin convidat els manifestants a sortir de la sala, sense èxit, s’ha decidit continuar amb el ple, amb presència de públic.

Un cop s'han aprovat aquests dos punts, la resta del ple ha transcorregut amb normalitat i, fins i tot, Morancho ha obert un torn de paraula per als manifestants al final de la sessió.

Connexió en directe

Paraules clau:

Notícies relacionades