Back to top

Mont-roig comença la instal·lació de plaques fotovoltaiques als equipaments municipals

El consistori preveu gràcies a aquesta mesura una reducció de més de 130 tones de CO₂ l'any, és a dir, l'equivalent al consum anual de 160 llars aproximadament.

Mont-roig del Camp ha començat aquesta setmana la instal·lació de plaques d'energia fotovoltaica en 7 edificis municipals: la Casa de la Vila, la Casa de la Cultura, el poliesportiu de Mont-roig i el de Miami Platja, l'Espai Jove i les oficines municipals i el Centre Polivalent de Miami.

El funcionament d'aquestes plaques preveu una producció total anual de 538 MWh d'energia, el que representa el consum anual d'unes 160 llars, a més d'un important estalvi d'emissions de gasos amb efecte hivernacle, al voltant de 135 tones de CO₂ l'any. Entre els objectius del consistori està reduir la seva factura de despesa elèctrica i en conseqüència complir amb el repte mediambiental que s'han proposat. Tot i això, l'objectiu més important és el de conscienciar a la ciutadania. Una fita que a poc a poc van assolint gràcies a la bonificació del 50% que s'ha aplicat aquest 2022.

Una inversió de 400 mil euros

La instal·lació d'aquestes plaques ha suposat una inversió de 400 mil euros que el consistori preveu amortitzar en els pròxims 5 anys. D'altra banda, l'Ajuntament de Mont-roig també ha iniciat un servei gratuït d'assessorament energètic per a tota la ciutadania.
 

Paraules clau:

Notícies relacionades