Back to top

Mont-roig del Camp vol feminitzar els noms dels seus carrers

Aquest cap de setmana, l’Ajuntament de Mont-roig del Camp inicia un procés participatiu per augmentar el percentatge de carrers que duen nom de dona. Ara mateix, només el 6% dels carrers tenen un nom femení

Mont-roig del Camp engega aquest cap de setmana el primer procés participatiu de la història del municipi amb l'objectiu de feminitzar els noms dels carrers del poble. I és que després d'un estudi dut a terme per tècnics municipals han descobert que només el 6% dels seus carrers porten nom de dona.

El procés es realitzarà presencialment a les dependències municipals i també a través de l'aplicació mòbil eAgora, que es podrà descarregar gratuïtament. Del 5 de març al 5 d'abril tindrà lloc la recollida de propostes per part de la ciutadania i les entitats locals inscrites al registre municipal. Es podran proposar noms de dones que hagin mort fa més de dos anys i que hagin sigut referents en el seu àmbit. A més tindran preferència els noms que hagin tingut vinculació amb el municipi.

Hi podran participar tots els ciutadans majors de setze anys empadronats a Mont-roig del Camp. Posteriorment, un cop analitzades les propostes, s'obrirà la votació i es triaran les 10 més votades, per la qual cosa 10 carrers del municipi canviaran de nom.

Paraules clau:

Notícies relacionades