Back to top

Mor Enriqueta Prats, fundadora de la primera escola de dansa a Reus

L'any 1947 va crear l'escola de dansa Artis a Reus, i ha dedicat tota la seva vida professional a aquesta disciplina artística. Ha mort a l'edat de 93 anys.

L'Enriqueta Prats va néixer l'any 1928 i ha estat tot un referent de la dansa a Reus. La seva passió va ser la dansa clàssica.

Una vida dedicada a la dansa

Va iniciar els estudis de dansa a Tarragona però, la falta de professorat en aquesta disciplina, li va suposar desplaçar-se a Barcelona de ben jove. Tot un repte, fa més de setanta anys, que li va permetre, l'any 1947, fundar l'escola Artis, la primera escola de dansa a Reus. Després de tota una vida dedicada a l'ensenyament, es va jubilar ara fa uns vint anys, i va passar el relleu a l'exalumna i mestra de l'escola Pilar Sanz. L'Enriqueta Prats va deixar l’escola amb motiu de la celebració del 50è aniversari de l’Artis, l'any 1997.

A més de ser fundadora i mestra de l'escola Artis, Prats es va dedicar a investigar i posar en valor la figura de la ballarina Roseta Mauri. Ara fa gairebé 4 anys va donar el seu fons a l'Arxiu Municipal de Reus.

Paraules clau:

Notícies relacionades