Back to top

Municipis del Baix Camp impulsen l’ocupació juvenil

Té per objectiu fomentar l’ocupabilitat de fins a 60 nois i noies de 16 a 29 anys del Baix Camp que es troben en atur

Sota la denominació Posant en valor el territori i la innovació al Baix Camp, es posa en marxa aquesta setmana el nou projecte Singulars que té per objectiu fomentar l’ocupabilitat de fins a 60 nois i noies de 16 a 29 anys del Baix Camp que es troben en atur, i que rebran orientació professional personalitzada d’acord amb les seves característiques i interessos laborals.

El nou projecte, que s’emmarca dins la Garantia juvenil, una iniciativa europea d’ocupació per reduir l’atur juvenil, es portarà a terme a partir del treball conjunt de cinc entitats públiques de la comarca: Idetsa (l’empresa municipal de desenvolupament econòmic de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant), l’Ajuntament de La Selva del Camp, l’Ajuntament de Cambrils, el Consell Comarcal del Baix Camp i Mas Carandell, que coordina el projecte.

El regidor d’Empresa i Ocupació, Carles Prats explica que “establir estratègies territorials per l’ocupació és un dels objectius que Mas Carandell que promou, entre d’altres, a partir de la cooperació i el treball en xarxa. En aquest cas, el projecte Singulars contempla prospecció i contacte amb les empreses del territori per impulsar la inserció de les persones participants, aquesta prospecció anirà a càrrec de Mas Carandell, i la resta d’entitats s’encarregaran de l’orientació i de la formació professionalitzadora.”

A banda d’orientació laboral, els joves tindran doncs l’oportunitat de realitzar trobades i reunions amb empreses del territori, així com l’opció de realitzar un de dos itineraris formatius que s’ofereixen:

  • Operacions bàsiques de cuina, amb l’objectiu d’apropar al jovent el coneixement del producte local i de quilòmetre 0 a través de la cuina de proximitat, i
  • Operacions auxiliars d’enregistrament i tractament de dades i documents, per donar a conèixer eines bàsiques d’informàtica inicial que són la porta a l’ús de les TIC en el sector alimentari.

Ambdues qualificacions permeten obtenir un certificat de professionalitat de nivell 1, en el primer cas de la família d’Hoteleria i turisme i en el segon d’Administració i gestió, així com inclouen la realització d’un període de pràctiques en empreses del sector.

Les noies i nois que tinguin interès en participar poden realitzar la inscripció fins a finals d’agost a cadascuna de les cinc entitats col·laboradores, o bé, emplenant el formulari d’aquest enllaç: https://ja.cat/4AaPT .

Aquest projecte està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, el Ministeri de Treball i Economia Social i el Fons Social Europeu en el marc de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil, d’acord amb els Projectes Singulars de Garantia Juvenil. Finalitza el 31 d’octubre del 2022.

Paraules clau:

Notícies relacionades