Back to top

"No estem preparats per al desconfinament"

L'investigador de la URV, Àlex Arenas, recorda que hi ha una manca de testos de detecció de la COVID-19 i tem que la población es relaxi i no prengui les mesures de seguretat.
Àlex Arenas, investigador de la URV.

Diversos membres de la URV continuen analitzant a través d'un model matemàtic el risc de contagi de coronavirus a l'estat espanyol. L'investigador de la Universitat Rovira i VIrgili, Àlex Arenas posa en dubte que el Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre puguin passar a la fase 1 de desconfinament.

Subratlla que els efectes de les primeres accions, com deixar sortir als infants o permetre que es pugui fer esport al carrer, són uns passos dels quals no es veuran els efectes fins al cap de dues setmanes. Per aquest motiu, creu que iniciar el desconfinament pot donar lloc a un rebrot.

La mobilitat de les persones, factor clau del contagi

De fet, l'investigador considera que la mobilitat de les persones ha estat el principal difusor de la malaltia. Creu que la ciutadania de la demarcació ha actuat correctament i per això s'han registrat menys contagis que a al resta de Catalunya. No obstant això, recorda que la regió és molt turística i es podria donar un elevat moviment de persones a segones residències quan es comenci la desescalada.

Arenas insisteix que el desconfinament depèn del comportament dels ciutadans i no de les autoritats. Fa una crida a no perdre el respecte a la pandèmia. També defensa que el nombre de persones asimptomàtiques és molt elevat.

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades