Back to top

El nom de Misericòrdia viatjarà al Vaticà

BERTA TREIG

Aquest diumenge totes les Misericòrdies de Reus celebraran la Festivitat de la seva santa i patrona de la ciutat. De les 561 Misericòrdies de Reus però, 7 seran les afortunades de viatjar al Vaticà. Ho faran per un motiu molt especial. Conèixer al Papa de Roma, qui les rebrà i els hi farà una missa al seu honor.  

Totes elles són Misericòrdies, i algunes es veuran personalment amb el mateix Papa de Roma. Aquest any, amb motiu del Jubileu de la Verge, set Misericòrdies viatjaran al Vaticà. Allí el mateix Francesc I les rebrà per realitzar una missa en honor a la seva santa ni més ni menys que davant la tomba de Sant Pere. 

Actualment són 561 les dones empadronades a Reus amb aquest nom. Des de la més petita, nascuda el març del 2009, fins la més gran de 94 anys, totes elles tenen cabuda al col•lectiu de Misericòrdies. Aquesta associació participa a gran part dels actes culturals i religiosos de la ciutat i pretén divulgar el nom de la patrona més enllà fins i tot del país. 

Coia, Cori o Misericòrdia, tant fa. Totes elles han estat les protagonistes de la 24ena trobada de Misericòrdies que organitza l'Ajuntament de Reus. Una tradició que des de fa més de dues dècades aconsegueix reunir una gran representació de reusenques amb el nom de la patrona de la ciutat.