Back to top

Òmnium es pregunta, a Reus, com fer front a l'extrema dreta

L'acte ha comptat amb la participació del fotoperiodista, Jordi Borràs, i del politòleg i membre de la junta directiva, Jordi Muñoz

Aquest dimarts a la tarda, Reus ha acollit l'acte de la nova campanya d'Òmnium Cultural a la plaça de la Llibertat. La jornada, sota el títol de "Reptes de país, Fem-nos lliures" s'ha centrat en el creixement de l’extrema dreta i del feixisme i ha comptat amb la participació del fotoperiodista, Jordi Borràs, i del politòleg i membre de la junta directiva, Jordi Muñoz. La periodista Alba Cartanyà ha sigut l'encarregada de moderar la jornada. 

Tant Borràs com Muñoz han coincidit que la clau és donar eines per saber identificar l'extrema dreta perquè cadascú la pugui combatre amb les seves pròpies eines. 

Música i un espectacle infantil

Els assistents  també han pogut gaudir de l’espectacle infantil "Les dones i el circ", a càrrec de la companyia Teatre sobre rodes i el grup de música reusenc, Plombiers, han posat el punt final amb un concert musical. D'altra banda, també s'ha pogut visitar l'exposició commemorativa del 60è aniversari d'Òmnium Cultural que repassa tota la història de l'entitat des del 1961.

Una ruta per tot el país

La campanya d’estiu, "Òmnium en ruta: fem-nos lliures!", recorre diverses poblacions de Catalunya i s’instal·larà en places i carrers des d’ara fins a principi de setembre. L'objectiu, diu Muñoz, és "mantenir el debat polític" i difondre el compromís de l’entitat: construir un país lliure, socialment just, culturalment viu i on ningú no sigui empresonat per les seves idees. En cada municipi es tracta un tema diferent. 

Paraules clau:

Notícies relacionades