Back to top

Pandèmia, polítics, i el Mercat del Carrilet, els temes principals del Cantaval

La Palma de Reus ha estat l'escenari del Cantaval d'enguany, el desè, després que la pandèmia obligués a canviar-ne el seu format. La sàtira i la ironia han tornat a ser les protagonistes.

La celebració del desè aniversari del Cantaval no ha estat com haurien volgut els membres de la comissió organitzadora, però les mesures anticovid han obligat adaptar l'acte que ha passat del format cercavila a ser un espectacle estàtic, amb el públic assegut i sense poder consumir ni beguda ni aliments. Tot plegat ha fet que hi hagués menys disbauxa de l'habitual, però els assistents, molts d'ells disfressats tal com demanava l'organització, també han gaudit de les cançons i les lletres enginyoses i burlesques. 
Els polítics, la pandèmia o el canvi climàtic han estat els temes més cantats de l'edició d'enguany, però l'espectacle també ha recuperat algunes de les cançons més destacades d'altres anys, que el públic ha cantat amb moltes ganes.

La glosa, protagonista de la segona part del Cantaval

La segona part del Cantaval ha estat dedicada a la glosa i a les lletres improvisades en música tradicional: com els garrotins, les corrandes o les jotes. Els glosadors han hagut d'improvisar sobre com fer el menjar blanc, sobre ells mateixos, o sobre el vermut i amb què acompanyar-lo.
Alguns dels glosadors eren de Reus o voltants, d'altres de més lluny, però tots han omplert La Palma d'humor i han fet passar una estona divertida als assistents.
 

Paraules clau:

Notícies relacionades