Back to top

Pantalles separadores de la pandèmia transformades en clauers de Gaudí

El Gaudí Centre obre una nova botiga d’articles de marxandatge i renova la imatge exterior

L’Oficina de Turisme de Reus implanta una  botiga  d’articles de marxandatge museístic i d’artesania a la recepció del centre i renova la imatge exterior per fer més visible el centre d’interpretació dedicat a la vida i obra d’Antoni Gaudí.

Marca Gaudí

Des de Promoció de Ciutat s’està treballant amb la marca Gaudí, posant en valor la figura d’Antoni Gaudí a la ciutat, els seus orígens i la seva vinculació al territori. Per aquest motiu s’ha vinilat la façana principal de l’edifici per tal que tant els visitants com la mateixa ciutadania identifiquin el centre d’interpretació i Reus com la ciutat de Gaudí.

La renovació exterior es fa coincidir amb la inauguració de la botiga ubicada a  l’Oficina de Turisme celebrada avui dijous. La finalitat és donar resposta a la demanda de visitants i ciutadania d’adquisició d’articles de marxandatge de ciutat, tenint en compte que fins al moment, la varietat de productes amb inspiració en motius locals és limitada: Així mateix, s’ha buscat articles diferenciats dels que es poden trobar en alguns establiments de la ciutat.

Els proveïdors són empreses catalanes, que realitzen articles per altres museus i equipaments culturals. Els productes a la venda són sostenibles i ecològics a més de fabricats a Catalunya.

Els productes tèxtils estan realitzats amb material reciclat PET post-consum i 100% amb energia renovable a més de comptar amb certificat Oeko-tex.

gaudí reus

Clauers, punts de llibre, imants...

Els clauers de metacrilat estan elaborats aprofitant les pantalles separadores fabricades durant la pandèmia i que ara ja comencen a ser un rebuig difícil d’eliminar sense cost per al medi ambient

La botiga compta inicialment amb 4 línies bàsiques de producte relacionades amb el patrimoni modernista de la ciutat, i la marca Gaudí. Es posa a la venda una cinquantena de productes variats.

Dins d’aquest ventall d’articles, hi ha diferents gammes temàtiques:

  • Signatura Gaudí: llibretes, bolígraf, llapis, punt de llibre, etc.
  • Modernisme: clauers, imants, postals, punts de llibre, làmines, gots, posa gots..., i dins la línia  tèxtil: ventalls, fulards, fundes  ulleres.
  • Làmines i postals: Col·lecció de làmines i postals de diferents espais de la ciutat que s’aniran renovant i ampliant.
  • Espai dedicat a l’exposició d’articles de joieria d’autors locals: on els artesans amb joies inspirades en la ciutat podran mostrar les seves col·leccions que els visitants podran adquirir als seus establiments.

Els joiers confirmats mitjançant el Col·legi de joiers de Catalunya són J. Prats Joier Artesà, Jud Joies, Siat Sans, Lara Joies, Rovira Joiers i Patricia Godall. Els productes a la venda variaran en funció de la temporada.

Mobiliari i disseny de la Botiga del Gaudí Centre

El disseny proposat és net i diàfan, el mobiliari escollit és mòbil i modular, per tal d’adaptar la circulació de la botiga a les diferents necessitats de l’espai a cada moment. Aquest fet permetrà que el visitant interaccioni d’una forma directa. S’ha realitzat també la redistribució de la zona de treball del personal de l’oficina de turisme.

Paraules clau:

Notícies relacionades