Back to top

El Parc Natural de les Muntanyes de Prades serà una realitat el 2024

La consellera d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, ho ha anunciat aquest dissabte després de reunir-se amb els alcaldes i responsables dels consells comarcals de la zona.

La creació de l'Espai Natural Protegit Muntanyes de Prades comprèn un territori que s'estén per 5 comarques diferents, el Baix Camp, l'Alt Camp, el Priorat, la Conca de Barberà i les Garrigues, i respon a una reivindicació històrica del territori.

Què suposarà la creació del Parc Natural?

El principal objectiu de declarar les Muntanyes de Prades com el 15è Parc Natural de Catalunya és poder-ne regular l'espai i establir-hi les normes de protecció necessàries; tot plegat per garantir que es conservin els valors tant naturals com culturals de la zona.

Parapent a les Muntanyes de Prades, estiu'21

El Baix Camp, la comarca amb més presència

Del total de 5 comarques i 22 municipis que engloba el projecte, el Baix Camp és la comarca amb més presència dins l'Espai Protegit, ja que afecta 9 municipis amb la suma més gran d'hectàrees. Els municipis inclosos al Parc Natural són: Prades, Alforja, Arbolí, l'Albiol, l'Aleixar, Vilaplana, Capafonts, La Selva del Camp i La Febró.

Paraules clau:

Notícies relacionades