Back to top

Pellicer nega les acusacions de Prat que l'impliquen en l'entramat de Traiber

L'alcalde de Reus contradiu el suposat finançament de Traiber a la seva campanya electoral l'any 2011. Prat hauria apuntat el batlle en el suposat tracte de favor que l'empresa hauria rebut en compensació.
L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, durant la roda de premsa

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, nega rotundament que el govern municipal oferís un tracte de favor a Traiber, empresa que es dedicava a la producció de pròtesis mèdiques. La sospita sobre el govern l'hauria llençat Josep Prat, exdirector general d'Innova en una declaració en el marc de la peça 4 del macrocas judicial. L'Agència EFE ha tingut accés al sumari del cas on es revela que, segons Prat, ell mateix, Carles Pellicer, el gerent de l'empresa, Lluís Márquez, i Teresa Gomis, aleshores tinent d'alcalde, havien mantingut una reunió.

En aquesta trobada s'hauria plantejat un tracte de favor a Traiber com a compensació per haver fet donacions econòmiques a Convergència i Unió durant la campanya de les eleccions municipals de l'any 2011. Pellicer nega tant el finançament de Traiber al partit com el tracte de favor, tot i que admet una reunió que, considera, no té res d'estrany en la tasca quotidiana d'un Ajuntament. 'Nego amb total rotunditat les falses manifestacions', ha sentenciat. L'Ajuntament de Reus es reuneix amb molts empresaris de la ciutat i de fora de la ciutat, ho continuem fent i ho seguirem fent perquè aquesta és la nostra feina. El senyor Márquez tenia un problema per cobrar factures quan el 2011 vam deixar de pagar-les.

L'any 2011 l'Ajuntament de Reus va deixar de pagar proveïdors per poder fer front, segons va justificar el govern llavors, al pagament de les despeses de personal. Tot i considerar que les acusacions de Prat estan mancades de proves, el govern no emprendrà cap acció en contra seva, segons el batlle, per 'no entrar en aquest joc'.

L'entramat de Traiber és el que s'investiga en la peça 4 del cas Innova per la qual es va detenir, en el seu moment, l'extinent d'alcalde Teresa Gomis. En el marc de la mateixa peça s'investiga, també, el paper de Marc Arza, actual regidor de Promoció Econòmica, per uns correus electrònics que, les acusacions, consideren que promovia un tracte de favor a Traiber.

Paraules clau:

Notícies relacionades