Back to top

El Clúster TiC aposta perquè el Tecnoparc es converteixi en un districte tecnològic

La xarxa d'empreses ho planteja com una evolució necessària perquè aquest sector continuï creixent

El sector tecnològic de Reus és punter a la demarcació i al país, i té potencial per continuar creixent si s'hi aposta i se l'acompanya des de les administracions. Aquesta és una de les conclusions d'un estudi fet pel Clúster TiC Catalunya Sud que s'ha presentat aquest dijous. L'informe detalla la situació actual del sector i quines són les línies de treball que s'han de seguir per mantenir el creixement que ja registra. Un dels frens actuals, segons s'ha plantejat, és la falta d'espais.

Recentment, s'ha presentat la inversió de 900.000 euros per part de l'Ajuntament per adequar l'antic edifici Bioempreses. Amb l'estudi es manté l'aposta per la construcció d'un hipotètic Cepid 2, un nou edifici que tornaria a ampliar els espais per a empreses. L'alcaldessa de Reus, Sandra Guaita, exposa que l'estudi "ens obre nous objectius i noves vies de col·laboració amb la voluntat del Clúster, de l'Ajuntament i de Redessa de captar i genera talent, també amb un edifici nou".

De polígon industrial a districte tecnològic

Les empreses tecnològiques de Reus suposen el segon pol de creixement del sector a tot el país, només per darrere de Barcelona. A la capital del Baix Camp es van signar 250 nous contractes al sector l'any 2022, que suposen vuit de cada deu de tots els llocs de feina que va crear el sector a la demarcació. Dues de cada tres empreses van créixer en facturació el 2022 i, durant el 2023, la meitat de les empreses han ampliat plantilla.

L'estudi del Clúster TiC Catalunya Sud estableix quatre eixos de treball: el desenvolupament econòmic, la connectivitat, el suport governamental i la formació l'atracció de talent. Tot plegat per convertir la zona del Tecnoparc en un districte tecnològic. El seu gerent, Sergi Novo, explica que "l'objectiu, a pocs anys vista, ha de ser poder dir que som un districte tecnològic". El canvi, segons detalla, hauria d'implicar "que aquest entorn magnífic millori, que tingui un espai habilitat amb serveis, restaurants, terrasses, amb més vida i amb millors connexions".

Ha apuntat, també, un altre objectiu a perseguir: crear o atraure un centre de formació professional. Des de Redessa es manté l'aposta pel sector tecnològic. El conseller delegat, Josep Baiges, considera que és la punta de llança de l'economia local, i que ha agafat el relleu a sectors punters a la ciutat en altres moments històrics, com el de l'aiguardent o l'avícola.

Paraules clau:

Notícies relacionades