Back to top

Porres 'versus' urnes, aquesta és l'essència de "55 urnes per la llibertat"

55 artistes han traslladat a l'art les vivències de l'1 d'octubre, fent ús de les urnes que es van utilitzar pel referèndum d'aquell dia. Ara l'exposició "55 urnes per la llibertat" ha arribat a Reus, i es podrà veure al Centre d'Art Cal Massó fins el 15 d'abril.

L'exposició "55 urnes per la llibertat" va néixer amb l'objectiu de mantenir viu l'esperit de l'1 d'octubre. És una mostra que es basa en traslladar a la disciplina artística els fets i les vivències que van tenir lloc durant el referèndum per la independència.

L'element comú en totes les obres és l'urna

El contrast entre el vot pacífic i la violència policial, entre l'esperança i la ràbia, o entre la valentia i la impotència, és el que es pot veure en cada una de les obres de l'exposició. Un clar exemple n'és Polipropilé 100%, de l'artista Servand Solanilla, que mostra, mitjançant fotografies, el procés per convertir l'urna amb porres.

Inauguració amb molta representació institucional

L'acte inaugural, que ha tingut lloc aquest dissabte, ha comptat amb els impulsors i organitzadors de la mostra (membres del Comitè de Solidaritat Catalana i de l'Associació d'Advocats Voluntaris de l'1 d'octubre), també col·laboradors del projecte, com els col·lectius d'Avis i Àvies de Reus i de Cambrils, una àmplia representació del consistori reusenc, entre els quals l'alcalde, Carles Pellicer, la vicealcaldessa, Noemí Llauradó, i el regidor de Cultura, Daniel Recasens, i el conseller destituït, Joaquim Forn.  
 

una de les 55 urnes per la llibertat

L'exposició, que ha passat per 12 poblacions, algunes de les quals han estat Brussel•les, Perpinyà, Girona, Barcelona o Tortosa, arriba ara, per primera vegada al Camp de Tarragona. Es pot visitar al Centre d'Art Cal Massó de Reus fins el 15 d'abril, en horari de dilluns a divendres de 6 a 8 de la tarda.

Paraules clau:

Notícies relacionades