Back to top

Primer dia d'obligatorietat de les mascaretes al transport públic

La nova normativa imposada pel Govern Espanyol s'ha fet efectiva aquest dilluns. A Reus, Creu Roja ha repartit mascaretes al Mercat del Carrilet i al Mercat Central de Reus.
Mascaretes i gel desinfectant de mans a l'Estació d'Autobusos de Reus

El Govern de Pedro Sánchez ha imposat, a partir d'aquest 4 de maig, l'ús obligatori de la mascareta al transport públic, com també altres paràmetres de seguretat com una ocupació del 50% dels seients i de dos usuaris per metre quadrat en autobusos, metro, taxi, ferrocarrils i transport aeri i marítim.

Altres mesures a complir són també respectar el distanciament social en andanes, enllaços i vestíbuls de les estacions. Per prevenir qualsevol descuit dels viatgers, algunes empreses han estat previsores i, mitjançant els conductors, n'han repartit als usuaris.

Canal Reus ho ha pogut comprovar apropant-se a l'Estació d'Autobusos de Reus com també corrobora que Protecció Civil ha repartit també mascaretes al Mercat del Carrilet i al Mercat Central de Reus.

Els taxis, els més protegits

Els taxis no han quedat exempts d'aquesta mesura però ja fa un mes que l'Associació de Taxistes de Reus va decidir posar fil a l'agulla per quan arribés aquest moment.

Imatge de les noves mesures que ha adoptat l'Associació de Taxistes de Reus
Imatge de les noves mesures que ha adoptat l'Associació de Taxistes de Reus

Cada conductor de la capital del Baix Camp ha instal·lat a cada cotxe una mampara de plàstic per tal de mantenir una distància responsable i evitar el contacte amb els passatgers, a més a més de l'ús obligat de la mascareta de conductors i usuaris. Esperen que aquesta iniciativa pugui retornar la confiança als viatgers.

Paraules clau:

Notícies relacionades