Back to top

Prohibir fumar a les terrasses, a debat

Nova mesura anticovid que afecta la restauració. Les administracions volen prohibir que es fumi a les terrasses de bars i restaurants.

Fumar als llocs públics ja fa temps que està molt limitat, però amb l'arribada de la pandèmia encara s'han posat més traves als fumadors. Si parlem del carrer o les terrasses de bars i restaurants, per poder fumar s'ha d'estar a un mínim de dos metres de distància de qualsevol altra persona. Ara, però, aquesta mesura es vol endurir, de manera que es prohibiria totalment poder fumar a les terrasses.

Què n'opinen de la mesura clients i restauradors?

Davant d'aquesta proposta, hi ha opinions desiguals entre els restauradors. Tot i així, la majoria consideren que es tracta d'un debat no prioritari. Dins el sector, n'hi ha que denuncien que se'ls està castigant excessivament, i que aquesta mesura n'és una mostra més, mentre que d'altres, estan convençuts que encara que la proposta tiri endavant, no suposarà una gran afectació pels establiments.
Pel que fa als clients fumadors, majoritàriament s'han mostrat contraris a la mesura, mentre que entre els no fumadors, n'hi ha que hi estan a favor, i d'altres que consideren que és una mesura innecessària o bé que suposa una limitació de les llibertats exagerada.
La mesura, proposada per Sanitat, està ara a debat a les Comunitats Autònomes, per tant, s'està pendent de si s'acabarà aprovant o no. 


optiques visio

Paraules clau:

Notícies relacionades