Back to top

Recta final per definir les llistes per al 12M

Raquel Sans (ERC), Mònica Sales (Junts) i Sergi Saladié (CUP) han estat confirmats com a caps de llista, i els tarragonins Laia Estrada (CUP) i Alejandro Fernández (PP) encapçalaran les llistes per Barcelona

Després d'especulacions, rumors i negociacions internes, la majoria dels partits polítics catalans ja han escollit els caps de llista per a les pròximes eleccions catalanes, que seran el 12 de maig. D'aquí a menys de dues setmanes s'han de tancar les llistes completes, i qui n'ocupa els primers llocs les acaba condicionant. Esquerra Republicana ha confirmat la vallenca i actual portaveu del partit Raquel Sans com a número 1 per Tarragona.

Després que haguessin sonat noms com el d'Ester Alberich o Òscar Subirats per sumar-se a la llista, no s'hi postularan. El PSC encara no ha ratificat Rosa Maria Ibarra, però res fa pensar, a hores d'ara, que hi hagi d'haver un canvi de plans. En plana local, l'assemblea reusenca ha aprovat aquest dimarts presentar Alberto Bondesio com a candidat local. La proposta de Reus és que ocupi el número dos de la llista, per darrere de la vallenca.

La capital de l'Alt Camp sí que perdrà un dels fins ara caps de llista a la demarcació, el juntaire Albert Batet, que podria ocupar un lloc a la candidatura de Carles Puigdemont per Barcelona. Qui liderarà la llista tarragonina del partit serà la tortosina Mònica Sales. El salt de Batet a la capital catalana el fan també dos tarragonins, però per encapçalar les respectives llistes. El PP ha ratificat novament Alejandro Fernández com a número 1 de la candidatura per Barcelona.

Els populars volen aprofitar la figura consolidada del tarragoní per treure partit de la tendència a l'alça que les enquestes i el relat els pronostiquen. La mateixa dinàmica seguirà la CUP, després que la militància hagi confirmat Laia Estrada com a cap de llista per Barcelona. En el cas dels anticapitalistes, en veure-la com la figura que escenifica l'oposició a Hard Rock, tenint en compte que és un projecte que tornarà a tenir pes durant la campanya electoral.

Pel que fa a la llista per Tarragona, la tornarà a encapçalar Sergi Saladié, que ja va ser diputat entre el 2015 i el 2017. L'acompanyarà de número dos Eloi Redón, cara visible de la Plataforma Aturem Hard Rock. Precisament el debat sobre el macroprojecte turístic també l'alimentaran els Comuns que, per la seva banda, confiaran novament en Yolanda López per liderar la llista tarragonina.

Pel que fa a Vox, resta per saber qui substituirà Isabel Lázaro després que el partit la destituís per sorpresa. Un dels noms de la demarcació que ha guanyat pes en la reformulació de càrrecs interns els darrers temps és el de Sergio Macián.

Paraules clau:

Notícies relacionades