Back to top

Reempresa evita el tancament de 68 negocis des de 2014 a Reus

El 8 de juliol es va celebrar una nova sessió del Cafè de la Reempresa, una trobada divulgativa per presentar el servei a aquelles persones que volen comprar o vendre un negoci en funcionament a Reus

El servei Reempresa, que té per objectiu oferir un relleu a negocis i establiments en funcionament, ha evitat des de 2014 fins el primer semestre de 2021 el tancament de 68 negocis del territori. Això ha suposat una inversió induïda de 1.834.823,12 euros i el manteniment de 165 llocs de treball.

Xifres molt positives 

Des del 2014 fins al 2020, el servei Reempresa, impulsat per la patronal CECOT i la regidoria d'Empresa i Ocupació de l'Ajuntament de Reus, ha gestionat un total de 183 expedients d’empreses que volien traspassar o vendre els seus negocis. D’aquests, el 35,32% es van resoldre amb èxit. El sector comerç, amb el 35,38% dels expedients, és el més nombrós seguit dels serveis (29,23%); l’hostaleria (29,23%) i la indústria (6,15%).

El balanç del primer semestre de 2021 dona les següents xifres: actualment hi ha 42 expedients oberts i, de moment, aquest any s’han resolt amb èxit 3 casos i s’han salvat 9 llocs de treball.

“Tan important com el foment de la creació d’empreses és afavorir la continuïtat i el creixement de les ja existents”,  ha manifestat el regidor d'Empresa i Ocupació, Carles Prats, qui ha valorat positivament les xifres i la continuïtat d’aquest servei en l’actual context de pandèmia on “de ben segur les circumstàncies hauran influït en la decisió de deixar negocis però també han impulsat les necessitats d’emprendre”.

Una nova sessió del Cafè de la Reempresa

Tot just ahir dijous, la regidoria d'Empresa i Ocupació va portar a terme una nova sessió del Cafè de la Reempresa, una trobada divulgativa per presentar el servei a aquelles persones que volen comprar o vendre un negoci en funcionament a Reus. En la trobada es va poder escoltar de primera mà l’experiència d’un cas d’èxit, Bosch laboral, una botiga de roba i protecció laboral, que es va traspassar el passat mes d’octubre.

Paraules clau:

Notícies relacionades