Back to top

Reivindicar la lluita contra la criminalització de les drogues i els seus usuaris

En el marc del dia internacional del 'Suport, No càstig', diversos activistes també han volgut reivindicar el Servei d'Addicions i Salut Mental de l'Hospital Sant Joan, on tot just s'ha inaugurat aquest dimarts una exposició fotogràfica que explica l'experiència vital de diverses usuàries de la Illeta.

Cada 26 de juny se celebra el Dia Internacional del 'Support Don't Punish', 'Suport. No càstig' en català, que pretén reunir milers de persones i organitzacions per reivindicar la derogació de les lleis prohibicionistes. La comunitat a Catalunya, enxarxada a través de CATNPUD (la Xarxa de Persones que Usen Drogues a Catalunya), assegura que la persecució penal del consum de drogues només facilita l'estigma i la criminalització cap a les persones que usen drogues.

Un dels objectius principals de la campanya a Catalunya aquest any és defensar la sostenibilitat del Servei d'Addicions i Salut Mental de l'Hospital Sant Joan de Reus, un cas d'èxit amb reconeixement internacional que fins ara ha estat basat en la perspectiva de la reducció de riscos i danys, oferint una atenció especialitzada i personalitzada. Un servei que, com els hem explicat durant els darrers mesos, s'està desarticulant, començant per la destitució de la seva directora, la Doctora Tre Borràs.

Aprofitant la lectura del manifest i de la reivindicació, s'ha inaugurat una exposició fotogràfica a l'Hospital Sant Joan anomenada 'Amb Cara de Dona', que fa un recorregut visual per les històries de les participants de 'La Illeta', integrants de l'organització Dona Arsu Tot, de l'Associació Reus Som Útils, formada per usuàries.

Paraules clau:

Notícies relacionades