Back to top

Rescaten animals en males condicions a Botarell i a Mont-roig

A Botarell hi havia un gos abandonat en una parcel·la tancada i a Mont-roig un porc senglar i 14 fures

Agents del SEPRONA de la Guàrdia Civil, gràcies a la col·laboració ciutadana, van rebre informació de fets que podrien atemptar contra la salut i el benestar d'animals de granja i de companyia, a dues localitats del Baix Camp.

Rescaten un gos abandonat a Botarell

D'una banda, a la urbanització Les Costes de Botarell, un gos estava abandonat a l'interior d'una parcel·la tancada, sense que hi hagués cap persona a càrrec seu. La patrulla del SEPRONA va trobar el gos i va rescatar l'animal, que estava en deplorable estat físic. El gos havia perdut tant pes que es podia apreciar l'esquelet sobre la pell.

gos rescatat

L'animal no tenia cap identificació i el van traslladar a les instal·lacions de la Societat Protectora d'animals de Catalunya (SPAC), a Torredembarra. Un cop allà, van comprovar que el gos presentava "una anorèxia extrema per inanició, atròfia muscular generalitzada, mala qualitat de pèl i ungles llargues".

Per aquest fet, i després de la investigació pertinent, la Guàrdia Civil va instruir diligències per un suposat delicte contra els animals del qual entén el Jutjat d'Instrucció de Guàrdia dels de Reus.

Rescaten un porc senglar i 14 fures

porc senglar

D'altra banda, en un servei preventiu dels que realitza habitualment la Guàrdia Civil a Mont-roig del Camp, van observar diversos gossos de caça en una parcel·la habitada. Van inspeccionar el lloc i hi van localitzar un total de 15 exemplars canins, 1 porc senglar adult i 14 fures. El propietari no disposava dels permisos necessaris i tampoc estava registrat com a “Nucli Zoològic”.

Els agents van estendre tres actes-denúncies que van ser remeses al Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat.

fures

Paraules clau:

Notícies relacionades