Back to top

Rescaten una cria de xoriguer a Reus

Està considerada espècie protegida autòctona segons la Llei de protecció dels animals de Catalunya
xoriguer

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de l’Àrea Regional de Recursos Operatius de la Regió Policial Camp de Tarragona van rescatar dijous un exemplar de xoriguer que es trobava en un camí proper al barri Mas Abelló de Reus.

 

Els agents la van recollir i la van lliurar ràpidament a la Unitat Regional de Medi Ambient dels mossos que es van fer càrrec de l’animal. Aquesta unitat, que té com a principal funció la prevenció de delictes i infraccions contra el medi ambient, va comprovar que l’au era un poll de xoriguer, una au rapinyaire de la família dels falcons, i que es trobava en bon estat tot i no poder volar.

zoriguer

Un altre exemplar a la Pobla de Montornés

xoriguer

D’altra banda, el divendres a la tarda, un agent d’aquest mateix cos que es trobava  fora de servei va localitzar un exemplar jove que  tenia dificultats per enlairar-se a la Pobla de Montornès probablement per un cop a l’ala. També va ser recollit per la dotació policial.

Espècie protegida 

Segons la Llei de protecció dels animals de Catalunya el xoriguer està considerat espècie protegida autòctona. Per aquest motiu, els mossos van traslladar-lo a un centre col·laborador encarregat de la recuperació i la reintroducció d’espècies autòctones de fauna salvatge. En ambdós casos els animals es troben recuperant-se favorablement.

Paraules clau:

Notícies relacionades