Back to top

Un respir per les esteticistes, després d'un mes de tancament

Aquest dissabte els centres d'estètica han pogut tornar a obrir, després d'un mes d'estar tancats obligatòriament com a mesura per frenar l'expansió de la Covid-19.

El sector de l'estètica considera que el tancament ha estat injust i injustificat, ja que s'ha produït tot i haver aplicat tots els protocols de seguretat que se'ls van exigir. A més, les treballadores es queixen de manca d'ajuts econòmics, i denuncien que encara no han cobrat els ERTO's malgrat fer un mes que estaven sense treballar.

Les esteticistes es reivindiquen com a servei essencial

Les esteticistes reivindiquen que són un servei essencial, ja que a vegades fan tractaments a persones que, per exemple, tenen les ungles molt dèbils i se'ls trenquen. A més, no entenen com és que s'ha permès l'obertura d'establiments com els de perruqueria, i en canvi elles han hagut de tancar. La Jackelin, que regenta una estètica al carrer dels Recs de Reus, afirma que fins ara es preguntava "perquè ens podem arreglar els cabells pèro no les ungles?". 

Cita prèvia per a la clientela

Les clientes que han anat arribant al local, amb cita prèvia, es mostren contentes de la reobertura, perquè asseguren que els feia falta el servei de les esteticistes. A més, afirmen sentir-se més segures en aquests espais que en altres llocs que se'ls permet anar. Tal com diu la Beatriz, "em sento més segura aquí que anant a buscar els nens a l'escola".

La publicació al DOGC de l'actualització de les mesures per la pandèmia ha marcat l'inici d'obertura d'aquests establiments. Alguns, però, aquest dissabte han continuat tancats, i no obriran fins la setmana que ve.  
 

Paraules clau:

Notícies relacionades