Back to top

Reus celebrarà la 15a edició dels Premis Gaudí Gresol

Enguany es recupera el sopar solidari de gala, que l’any passat es va haver de cancel·lar a darrera hora a causa de la pandèmia

L’Ajuntament de Reus, la Fundació Gresol i El Círcol han presentat la quinzena edició dels Premis Gaudí Gresol a la Notorietat i l’Excel·lència, que es lliuraran el pròxim dia 1 de juliol a l’auditori Gaudí del Tecnoparc firaReus, a partir de les 19h

Enguany es recupera el sopar solidari de gala, que l’any passat es va haver de cancel·lar a darrera hora a causa de la pandèmia. Aquests premis tenen l’objectiu de distingir persones que han destacat per la seva trajectòria professional i personal, pels seus mèrits i per la seva dedicació. La gran participació i l’èxit assolit en totes les edicions anteriors encoratja de nou la Fundació Gresol a organitzar aquesta gala, que concentra personalitats de renom de totes les àrees, tant de Catalunya com de la resta de l’Estat.

L’Ajuntament de Reus, a través de la Regidoria d’Empresa i Ocupació, col·labora amb la Fundació Gresol i el Circol de Reus, entitats co-organitzadores d’aquesta edició, per organitzar aquesta gala. La gala també compta amb la col·laboració de Santander, Port de Tarragona, Autolica, Indústries Teixidó, Clínica Regeneric, Clos Montblanc, NH Hotel Group i Torelló Viticultors

Els premiats

Els premiats de la quinzena edició són:

  • PortAventura World (Medi Ambient)
  • Josep Sánchez-Llibre (Lideratge Empresarial)
  • Vicent Sanchis (Periodisme)
  • Susanna Griso (Televisió)
  • La Cubana (Teatre)
  • Margaryta Yakovenko (Literatura)
  • Genís Roca (Talent Digital)
  • Juan Carlos Unzué (Esport)
  • Dr. Antoni Trilla (Català Il·lustre)
  • Lucrecia (Música)

Tots els guardonats assistiran a la gala i recolliran personalment el premi. També compartiran la vetllada i sopar solidari posterior amb tots els assistents. El guardó és una reproducció del bust de l’arquitecte Antoni Gaudí, obra de l’escultor Joan Matamala, realitzat en bronze.

fundació gresol

La gala d’enguany tindrà un marcat caire solidari, amb un petit homenatge al poble i als ciutadans d'Ucraïna, que tant estan patint aquests darrers mesos a través del Premi de Literatura, que serà atorgat a Margaryta Yakovenko, escriptora i periodista natural d’aquest país.

La conductora de la gala serà Mercè Veciana, periodista i experta en gabinets de comunicació, protocol i relacions institucionals. En aquesta ocasió, el còctel-sopar solidari serà en benefici de la Fundació Catalana d’ELA Miquel Valls

Fundació Catalana d’ELA Miquel Valls

La Fundació Catalana d’ELA Miquel Valls neix el 2005 com una fundació privada i sense ànim de lucre. És impulsada pel seu President, el Sr. Enric M. Valls, el pare del qual va morir anys abans a causa de l’Esclerosi Lateral Amiotròfica i dona nom a l'entitat. És la única entitat sense ànim de lucre a Catalunya que treballa per millorar la qualitat de vida de les persones afectades d’ELA/Malaltia de Motoneurona, oferint també el mateix suport a les seves famílies, i que a més lluita contra aquesta malaltia fomentant la investigació de la mateixa.

Des de la Fundació es realitza una atenció multidisciplinària i integral a les persones afectades d’ELA i les seves famílies de tot Catalunya, als seus domicilis i a les Unitats especialitzades de la malaltia dels principals hospitals de referència a través de professionals en treball social, psicologia i teràpia ocupacional.

Cal recordar que durant la gala hi serà present un afectat d’ELA, el futbolista Juan Carlos Unzué, premiat en la disciplina d’Esports, i a qui s'agraeix tot el seu esforç i lluita per donar visibilitat a aquesta malaltia i ajudar a recaptar fons per aquesta causa.

Trajectòria dels guardonats

Premis Gaudí Gresol
  • Medi Ambient: Portaventura World

Una de les destinacions de vacances i oci familiar més grans d’Europa manté un compromís ferm per un futur sostenible impulsant iniciatives mediambientals que promouen la cura de l’entorn. En aquest sentit, el 2020 es va convertir en el primer complex d'Europa operativament  neutre en carboni, recentment s'ha adherit al projecte Science Based Targets Initiative (SBTi) per continuar reduint la seva petjada de carboni i la de tota la seva cadena de valor. Al 2021 va valoritzar el 97% dels residus generats, obtenint la certificació de Residu Zero d’Aenor.

La companyia ha esdevingut un model d'èxit que es guia pels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i el principis del Pacte Mundial de  l'ONU i en el compromís amb el Codi Ètic Mundial per al Turisme de l'OMT.

  • Lideratge Empresarial: Josep Sánchez-Llibre

President de Foment del Treball. Llicenciat en Ciències Empresarials i Màster en Direcció d'Empreses per ESADE. Vicepresident de Conserves DANI.Ha estat Diputat en el Parlament de Catalunya, Senador per la Comunitat Autònoma de Catalunya a les Corts Espanyoles, Diputat en el Congrés dels Diputats i Portaveu de Convergència i Unió en la Comissió d'Economia i Hisenda del Congrés dels Diputats (1993-2015).

Li ha estat atorgada la Medalla d'Honor de Foment del Treball a la trajectòria empresarial (2009).Responsable en les relacions CEOE - Corts Espanyoles des de 2016. President de Foment del Treball i Vicepresident de CEOE des de Novembre 2018.

  • Periodisme: Vicent Sanchis

Periodista. Va nàixer a València el 1961. Ha fet durant quatre dècades i mitja de traductor, corrector, professor i, sobretot, periodista. Ha estat director de la revista El Temps, del diari El Observador i del diari Avui durant dotze anys. Ha dirigit també Barça TV i Televisió de Catalunya durant cinc anys. Ara és director general del grup digital El Món. Ha guanyat els premis Joan Fuster i Carles Rahola d'assaig.

  • Televisió: Susanna Griso

Periodista i presentadora. Llicenciada en Periodisme per la UAB. Els seus inicis professionals van ser a Ràdio Sant Cugat i a Catalunya Ràdio. El 1993 va presentar a TV3 els programes d'entrevistes ‘Tres senyores i un senyor’ i ‘Fora de joc’. La temporada 1997-1998 va presentar ‘L'Informatiu’ de TVE Catalunya. El 1998 es va incorporar a Antena 3 com a presentadora d'Antena 3 Notícias 1 al costat de Matías Prats. Des de 2006 presenta el magazín informatiu ‘Espejo Público’.

Al seu torn, ha participat de forma esporàdica en sèries com ‘La Casa de Papel’, ‘Física o Química’, ‘Los hombres de Paco’, entre altres.

Reconeguda com a presentadora amb els premis Antena d’Or (2006); Micròfon d’Or (2008) o dos Ondas (2010 i 2017). L’any 2018 va rebre la Medalla d'Honor de Barcelona.

  • Teatre: La Cubana

Companyia de teatre nascuda a Sitges l’any 1980. Els seus espectacles repeteixen les mateixes constants: la transgressió d’espais, la sorpresa, el joc com a expressió teatral, la participació del públic, però sobretot són característics els seus personatges, que tenen vida pròpia, i que van més enllà del guió establert. Creats a partir de l’observació i recreació de situacions quotidianes, en clau d’humor, i que passen inadvertides com a teatre.

Han muntat espectacles de tot tipus: grans i petits, han fet televisió, han muntats saraus i inauguracions. Han utilitzat com a escenari teatres, mercats, esglésies, el transport públic i el carrer. El carrer ha estat la seva escola i el punt de partida de totes les seves experiències.

En els seus 42 anys entre Catalunya i la resta de l’Estat, La Cubana ha estat vista per més de 5.000.000 milions d’espectadors.

  • Literatura: Margaryta Yakovenko

Escriptora i periodista. Va néixer l'any 1992 a Ucraïna. És escriptora i periodista. Graduada en Periodisme en la Universitat de Múrcia i especialitzada en Periodisme Polític Internacional per la Universitat Pompeu Fabra; va treballar en mitjans com La Opinión de Múrcia, El Periódico de Catalunya i va ser editora de la revista PlayGround. Actualment treballa a El País i col·labora en mitjans com La Sexta. Va debutar com a escriptora l'any 2020 amb la seva novel·la 'Desencaixada'; a més, ha escrit diversos relats.

  • Talent Digital: Genís Roca

President de la Fundació PuntCat. És empresari i professor universitari. De formació arqueòleg i MBA. Especialista en processos de transformació empresarial, desenvolupament de negoci i cultura digital.

Assessora empreses i governs de diferents països. Forma part dels òrgans de govern d'entitats com el RACC, Enciclopèdia Catalana o el Museu Picasso, i de consells assessors tant del món privat, com del tercer sector i l'administració.

Fundador de RocaSalvatella i membre de l'equip que va posar en marxa la Universitat Oberta de Catalunya, ha estat triat dos anys seguits pel diari El Mundo com un dels 25 espanyols més influents a Internet. Director del Postgrau en Transformació Digital de les Organitzacions a la Universitat Pompeu Fabra, col·labora assíduament a RAC1, Catalunya Ràdio, El País i Via Empresa.

  • Esport: Juan Carlos Unzué

Fubolista del FC Barcelona. Nascut el 1967, va créixer a Orkoien, a 5km de Pamplona, en una família de sis germans. Es va donar a conèixer com a porter el 1985, quan les seves parades van donar a Espanya el subcampionat en el Mundial sub-20. Després de debutar a Primera amb l’Osasuna, va encadenar successives etapes al Barça, Sevilla, Tenerife i Oviedo, per acabar penjant els guants el 2003 al club de la seva terra, l’Osasuna. Des de llavors, va ocupar diversos càrrecs a les banquetes, primer com a preparador de porters al Barça, a les ordes de Frank Rijkaard i Pep Guardiola, a qui va ajudar a conquistar el primer triplet de la història blaugrana. Després va ser ajudant de Luis Enrique (Barça i Celta) i primer entrenador al Numància, Celta i Girona.

L’any 2020 va anunciar la seva retirada com a entrenador al ser diagnosticat d’ELA. Des de llavors, s’ha bolcat en donar suport a la investigació i la divulgació de la malaltia.

  • Català Il·lustre: Antoni Trilla

Metge Epidemiòleg de l’Hospital Clínic i Degà de la Facultat de Medicina – UB. És Doctor en Medicina per la UB; especialista en Medicina Interna i en Medicina Preventiva i Salut Pública. Actualment, és consultor sènior del Servei de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l’Hospital Clínic de Barcelona.

És catedràtic de Salut Pública i degà de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la UB. Research Professor de l'ISGlobal, ha publicat més de 250 articles científics.

És membre de la Junta de Govern del Col·legi de Metges de Barcelona, de l’Institut d’Estudis. Catalans i de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya. A més a més, és consultor del European Center for Disease Control i de la OMS.

En els darrers mesos ha destacat pel seu paper cabdal en la pandèmia, doncs és membre del Consell Científic Assessor de la COVID-19. Entre altres, ha rebut la Medalla Josep Trueta al Mèrit Sanitari de Catalunya.

  • Música: Lucrecia

Cantant, compositora i productora. És una de les veus llatines de referència a Europa i els Estats Units. Va néixer a l'Havana i viu a Barcelona des de 1993, on ha instal·lat el seu centre de creació.

Ha editat 13 discos de música cubana o tropical amb temes de la seva autoria. Al llarg de la seva carrera col·labora musicalment amb grans mestres com Celia Cruz, Paquito D'Rivera, Chano Domínguez, Chavela Vargas o Lluís Llach, entre altres. En televisió, durant set temporades va ser conductora del programa infantil Els Lunnis, a TVE.

La cantant ha estat compositora de la banda sonora de Balseros, una pel·lícula documental amb producció de TV3, la banda sonora de la qual va ser nominada als Oscars l'any 2003.

Com participar-hi?

Tots els participants fan una donació de 70 euros i les persones interessades a assistir-hi han de formalitzar prèviament la seva inscripció a través d’un petit formulari que trobaran al web de Gresol, també poden trucar al telèfon 977 328 481 o bé enviar un correu electrònic a l’adreça inscripcions@gresol.org. Per a més informació es pot consultar la pàgina web de la Fundació www.gresol.org

La Fundació

La Fundació Gresol és un espai d’intercanvi d’idees, a més d’una excel·lent plataforma que reconeix l’esforç i l’excel·lència de destacades personalitats. La Fundació es va fundar per formar i reforçar els vincles existents entre els empresaris del territori, denominat històricament com Catalunya Nova, generant així un valor afegit a les nostres comarques. Avui en dia, la Fundació s’ha consolidat com un magnífic fòrum de trobada i debat dels temes d’actualitat amb major incidència en el món econòmic, empresarial, polític i social. Agrupa prop de 150 empresaris que representen les empreses més importants del Camp de Tarragona. Després d’una llarga trajectòria, la Fundació Gresol s’ha convertit en una reconeguda tribuna d’anàlisi per afavorir la projecció de les iniciatives empresarials que es duen a terme al nostre territori.

Paraules clau:

Notícies relacionades