Back to top

Reus comença a definir la Zona de Baixes Emissions

S'està el·laborant un document que ha de definir en quins espais de la ciutat no es podrà circular amb vehicle contaminant i es donarà prioritat a la mobilitat sostenible i als vianants.

L'Ajuntament de Reus continua fent passes per ordenar i millorar la circulació pel centre de la ciutat. El govern de la ciutat ha començat a treballar en un document de revisió del pla de mobilitat urbana que ha de permetre definir el que s'anomenen Zones de Baixes Emissions. Segons la normativa vigent, Reus, de la mateixa manera que la resta de ciutats de més de 50.000 habitants, han de presentar un projecte d'aquestes característiques abans del 2023. 

Doncs bé, tècnics experts en la matèria estan redactant les bases del que serà un espai per on no podran circular vehicles contaminants. Actualment aquest document es troba en una primera fase que s'ha d'allargar fins a finals d'any i en la qual s'analitza la situació actual. Per a una segona fase quedarà esclarir quines actuacions pertinents cal fer. 

Impuls a la mobilitat sostenible

L'objectiu final és millorar la vida de la ciutadania i promoure l'ús de vehicles saludables com la bicicleta, a més de tenir cura del vianant a la ciutat. Arreu d'Europa, les grans ciutats estan implantant mesures similars per reduir la pol·lució i disminuir també el trànsit contaminant. 

De moment no està clar quin abast tindrà aquesta Zona de Baixes Emissions, però des del govern admeten que aniran més enllà del tomb de ravals. 

Zona de Baixes Emissions Reus provisional 08/2021

El govern de Reus fa temps que treballa, des de diverses regidories, en una transformació de la mobilitat a la ciutat amb vista els pròxims anys i en línia amb els compromisos de l'agenda 2030. 

Paraules clau:

Notícies relacionades