Back to top

Reus present al MarketPlace d'iniciatives solidàries per l'emergència alimentària

El MarketPlace Aprofita els Aliments és un mercat en línia que posa en contacte el sector agroalimentari i les entitats socials amb l'objectiu de subministrar aliments a les famílies en situació de vulnerabilitat
iniciativa alimentaria

El Programa de Gestió Alimentària Responsable de Reus, que lidera la Regidoria de Benestar Social, ha estat triat entre centenars de projectes per formar part del MarketPlace d'iniciatives solidàries que donen resposta a l'emergència alimentària.

Una iniciativa crea da pel Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya aquesta setmana.

El MarketPlace Aprofita els Aliments és un mercat en línia que posa en contacte el sector agroalimentari i les entitats socials amb l'objectiu de subministrar aliments a les famílies en situació de vulnerabilitat i evitar les pèrdues i el malbaratament alimentaris de les empreses agroalimentàries, moltes de les quals servien el sector de l'hoteleria i de la restauració i ara es troben en una situació d'excedent alimentari amb aliments que corren el risc de malbaratar-se si no es distribueixen amb urgència. 

Per ara, formen part d'aquest mercat 13 iniciatives, entre les quals hi ha el Programa de Gestió Alimentària Responsable de Reus, l'única impulsada per un ajuntament. La resta d'iniciatives són el Banc dels Aliments de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona; Càritas Diocesana de Girona; Creu Roja Catalunya; Fundació El Xiprer; Fundació Espigoladors; Nutrició Sense Fronteres; Pont Alimentari; Semproniana Restaurant, i World Central Kitchen.

Més 600 noves famílies que necessiten suport

Des del 16 de març, més de 600 noves famílies han demanat suport alimentari a la Regidoria de Benestar Social, el que suposa un augment del 60% en menys de dos mesos.

Amb la posada en marxa d'aquest mercat en línia a la web, el Departament d'Agricultura vol continuar col·laborant en la tasca que estan fent, durant tot l'any i de manera especial durant aquesta crisi d'emergència alimentària, les iniciatives socials i el sector agroalimentari per contribuir a l'aprofitament dels aliments.

Tercera espigolada: 150 caixes de bròquil pel Programa de Gestió Alimentària Responsable

broquils

El programa de Gestió Alimentària Responsable de Reus ha rebut 150 caixes, proporcionades pel Taller Baix Camp, de bròcoli procedent de la tercera espigolada organitzada per la Fundació Espigoladors aquest mes de maig al Camp de Tarragona. Aquesta activitat solidària es va fer el dimecres, 13 de maig, i hi van participar una quinzena de persones voluntàries.

L'aprofitament alimentari, un objectiu de país

La lluita contra les pèrdues i el malbaratament alimentaris és un objectiu de país en què les empreses del sector, entitats socials i administracions públiques fa temps que hi estan treballant. 

La Llei de prevenció de les pèrdues i el malbaratament alimentaris, aprovada el 4 de març al Parlament de Catalunya, té com a objectiu establir accions per prevenir les pèrdues i el malbaratament alimentaris implicant tots els agents de la cadena alimentària, per tal de contribuir a l'assoliment de dos dels Objectius de Desenvolupament Sostenible: fam zero i producció i consum responsables.

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades