Back to top

Reus serà la seu d'un concurs internacional de gelaters

El projecte GELATOn THE ROAD escull Reus com la futura seu d'un concurs internacional de gelaters artesans. Fins a dotze països europeus participaran en aquesta fira, la qual està prevista per 2025.

Les organitzacions reusenques DomSpain i Open Europe presenten GELATOn THE ROAD, una ruta que convida a gelaters d'arreu del món a competir en l'elaboració de gelat artesà. La intenció d'aquest projecte és promoure els productors locals i el producte de qualitat quilòmetre 0. La ruta serà elaborada mitjançant criteris de sostenibilitat i prioritzant una matèria prima de qualitat que respecti el medi ambient.

Àustria, Bèlgica, Grècia o Alemanya són alguns dels països que, com Espanya, buscaran portar els millors gelaters a la final, la qual se celebrarà a Itàlia. Reus, per la seva banda, ha estat escollida com a seu per dur a terme la fase nacional, on s'escolliran els millors gelats artesans del país. La capital del baix camp buscarà arribar a la final amb sabors tradicionals com el Vermut o l'Avellana

El projecte està previst per a 2025, i els gelaters que aconsegueixin la millor valoració entre els jurats aconseguiran tan premis en metàl·lic com equipament d'última tecnologia per l'elaboració de gelats. El pròxim 12 de juliol a les oficines d'Open Europe, situades al Raval de Sant Pere a Reus, s'explicaran més detalls del projecte per aquells gelaters artesans que s'hi vulguin presentar. 

Paraules clau:

Notícies relacionades