Back to top

Reus tornarà a acollir els premis Vinari de vermut

Els millors vermuts de l'any s'escolliran a Reus. Els premis Vinari tornaran a tenir, per seu, la capital del Baix Camp. Els organitzadors volen posar en valor, així, la cultura de vermut de Reus, així com tots els atributs d'aquest aperitiu. Les seves particularitats han propiciat que s'incorporin tres categories a la secció. Es valoraran els vermuts especials, els que millor s'adiguin amb la cocteleria i el que presenti un millor disseny.
Eva Vicens, directora dels premis i Montserrat Caelles, regidora de Projecció de Ciutat, durant la presentació dels Vinari de vermut

Els premis Vinari tornaran a visitar Reus. Ho faran en la seva secció de vermut, que es jutjarà i es lliurarà a la capital del Baix Camp el 8 i l'11 de maig. Aquesta modalitat, que va néixer com un annex dels guardons als millors vins de l'any, ha acabat agafant entitat pròpia arran de les particularitats del vermut.

Enguany es lliuraran premis als vermuts blanc, negre i reserva, però també s'incorporen tres noves categories. Per una banda es valoraran els millors vermuts especials, que són aquells que no es poden adscriure a les categories tradicionals. Per altra banda, entra amb força el món de la cocteleria. Enguany es formarà una taula específica per aquest àmbit que premiarà el millor vermut per utilitzar en còctels. La darrera nova categoria és la del disseny. Servirà per 'refermar encara més el suport a un esdeveniment que posa en valor un dels símbols de la ciutat, el vermut', explica la regidora de Projecció de Ciutat, Montserrat Caelles. 'Hi haurà un dels premis, el de millor disseny, que es lliurarà amb motiu de la capitalitat cultural'.

Aquest ventall de categories s'han anat incorporant a causa de les particularitats del vermut. El jurat valora els mateixos trets que en el cas del vi, però se n'han afegit de nous. 'Partim de la base d'una fitxa tècnica, que és la oficial en els tastos de vins', explica EvaVicens, directora dels Premis Vinari, 'però sí que hi ha treball extra perquè sí que hi ha alguna cosa que no es valora igual en el vermut que en els vins, com els ingredients i els tipus d'herbes que volen tenir'.

El jurat valorarà els vermuts participants el proper 8 de maig, i els premis es lliuraran el proper dia 11. Amb les inscripcions encara obertes, l'organització espera arribar a la cinquantena de participants de l'any passat.

Paraules clau: