Back to top

Reus, 'Vila Florida' d'excel·lència

La ciutat de Reus ha estat reconeguda amb el màxim premi del certamen Viles Florides. És la 4a flor d'honor que obté.

El certamen Viles Florides, que reconeix els municipis pel seu treball de transformació dels espais públics a través de l’enjardinament i la millora dels espais verds, ha reconegut enguany la ciutat de Reus, atorgant-li el premi màxim. I no és la primera vegada que l'aconsegueix, sinó la quarta.

Reus rep la 4a flor d'honor

Reus ja havia aconseguit tres flors d’honors en edicions anterior del certamen, per la qualitat de l’enjardinament públic. Ara suma la quarta flor d’honor en reconeixement a les activitats de promoció cívica i turística del verd de la ciutat. Hi han contribuït actuacions com l’Exposició Nacional de Roses del Centre de Lectura, o els Balcons Florits, que promou l’Agència Reus Promoció. Altres activitats com la plantació de rosers amb l’associació de veïns de Mas Iglesias, les Rutes Reus o les activitats culturals vinculades al passeig de la Boca de la Mina, han tingut pes en el reconeixement.

Reus ha anat millorant el seu posicionament des que es va adherir, al 2015, al programa que distingeix les ciutats per la presència i qualitat de les plantacions de flors i vegetació als seus espais públics. En la primera convocatòria va obtenir dues flors d’honor i a l’edició de 2016, la tercera flor, una distinció que ha anat mantenint fins ara, quan ha aconseguit la quart flor. L’any passat, Reus ja va tenir una distinció específica pel Passeig Boca de la Mina, concretament la Menció a la Rehabilitació d'Espais Emblemàtics.

Un certamen inspirat en un concurs de gran tradició a França

Viles Florides és un moviment impulsat per la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya per a fomentar la millora dels espais verds a tots els nivells, des de les grans infraestructures públiques o privades fins als espais d’àmbit particular, com escoles, casals, centres cívics, comerços, restaurants, jardins i balcons domèstics. La idea, inspirada en el concurs Villes et Villages Fleuris, que se celebra a França des de fa més de 50 anys, és atorgar un distintiu, la Flor d’Honor, a aquells municipis que destaquin pel seu compromís amb els espais verds, la cura del medi ambient a través dels espais enjardinats i la millora de l’espai urbà.

Les Viles Florides són municipis que destaquen per l’actuació real, conscient i de llarga durada en matèria d’enjardinament i millora de l‘espai urbà i la qualitat de vida dels seus habitants. Les Viles Florides que, segons criteri d’un jurat especialitzat, reuneixin aquestes condicions, podran obtenir el distintiu Flor d’Honor (de una a cinc), que els certifica com a municipis florits. Fins el moment només s’han atorgat quatre flors com a màxima distinció.

Paraules clau:

Notícies relacionades