Back to top

Ruta teatralitzada per commemorar el Dia de les Biblioteques

L'activitat es durà a terme el 24 d'octubre, i consistirà en un recorregut guiat, dinamitzat per la Companyia Teatrosfera, que farà breus representacions.

Les Biblioteques Municipals de Reus celebraran el 24 d’octubre, Dia de les Biblioteques amb l’estrena de la Ruta teatralitzada “Entre biblioteques”. L’activitat consisteix en realitzar un recorregut guiat entre les biblioteques Central Xavier Amorós i Pere Anguera amb parada en diversos espais emblemàtics. Per a conèixer de forma amena i divertida la història de les biblio teques públiques de Reus aniran apareixent personatges peculiars i relacionats amb el passat i present de les biblioteques.

La Companyia Teatrosfera serà l’encarregada de dinamitzar la ruta i de realitzar breus representacions relacionades amb les biblioteques públiques i la lectura en els set espais emblemàtics de la ciutat.

La ruta partirà de la Biblioteca Central Xavier Amorós (BCXA) a les 10:30 h, arribarà a la Biblioteca Pere Anguera i retornarà per diferent itinerari a la BCXa.

Objectiu de l'activitat

Amb aquesta acció, les BMR s'afegeixen a la commemoració del Dia Internacional de les Biblioteques que se celebra des de 1997 en record a la destrucció de la biblioteca de Sarajevo durant el conflicte dels Balcans. És una manera de fer visible  el valor de la lectura i el paper de les biblioteques com a lloc de trobada de lectors de totes edats, condicions i tradicions, i com a eina d'integració i de millora de la formació i de la convivència. En aquests moments de pandèmia, les biblioteques públiqus s'erigeien com espais segurs de cultura i fomenten la lectura com activitat que contribueix al benestar de les persones

Inscripcions

L’activitat és apta per a tots els públics, gratuïta i per participar cal fer inscripció prèvia al correu de la biblioteca (info.biblioteques@reus.cat)

Per altra banda, aquests final d'octubre, tots els clubs infantils i també els contes fan un homenatge a Rodari, l'autor de la Gramàtica de la fantasia, que enguany celebra el centenari del seu naixement. Més endavant prepararan altres activitats amb el comissari de l'Any Rodari, el reusenc Jordi Folck.


kia

 

 

Paraules clau:

Notícies relacionades