Back to top

"L'alcaldia femenina a Reus arriba tard"

El Círcol de Reus ha acollit aquest dilluns la conferència de l'alcaldessa Sandra Guaita en el marc del 8M.

Sota el nom 'Reus, amb ulls de dona', el Círcol ha acollit la conferència de l'alcaldessa de Reus, Sandra Guaita, on ha fet un repàs de les regidores més rellevants que han format part del consistori reusenc fins al dia d'avui. La conferència ha servit per reivindicar el paper de la dona en la política i posar sobre la taula la necessitat d'incorporar més dones en espais de presa de decisions.

Parlar de Maria Tarragó i Assumpció Cuadrada fins a les regidores més recents del consistori reusenc, tot plegat per reivindicar el paper de la dona en la política municipal. Una reivindicació que l'alcaldessa de Reus Sandra Guaita ha posat de manifest en la conferència 'Reus amb ulls de dona', emmarcada en la programació del 8M del Círcol. Guaita ha fet un repàs d'aquestes figures femenines de la política reusenca i les coses importants que van fer per a la ciutat des de la restauració de la democràcia fins avui dia, unes figures que diu, "s'han de rescatar de l'oblit".

Guaita també ha destacat que "l'alcaldia femenina a Reus arriba tard", i que malgrat que la participació de les dones en la política reusenca és cada vegada més equitativa, encara queda molt de camí per fer. Assegura que les llistes cremallera són eines molt necessàries per capgirar una situació que de partida estava del tot desequilibrada, però és necessària la incorporació de dones en llocs de representació i presa de decisions per crear una societat més justa amb una perspectiva àmplia i diversa de totes les veus.

Paraules clau:

Notícies relacionades