Back to top

El sector cooperatiu del territori vol enfortir-se conjuntament

Amb aquesta idea neix el projecte d'Ateneu cooperatiu del Camp de Tarragona, que s'ha presentat aquest matí a Mas Carandell. La iniciativa aplega ara mateix vint entitats del territori i té l'objectiu d'introduir 1.000 persones més, com a mínim, en aquest teixit econòmic durant els pròxim deu mesos. El del Camp de Tarragona és un dels deu ateneus cooperatius repartits arreu de Catalunya.
Cooperativa de La Selva del Camp

Enfortir les cooperatives que existeixen al territori i crear-ne de noves. Aquest és l'objectiu de l'Ateneu Cooperatiu del Camp de Tarragona. Un projecte que aplega vint entitats de la demarcació pertanyents a aquest model econòmic, que és el que millors reaccions ha mostrat davant la crisi. "Les cooperatives són iniciatives socioeconòmiqes  de propietat col·lectiva i de gestió democràtica que estem arrelades al territori, que hi vivim, que el cuidem i que posem l'activitat econòmica al servei de les persones i no a la inversa", ha reivindicat Gemma Flores-Pons, representant del Grup Motor de CoopCamp.

"Posem l'activitat econòmica al servei de les persones i no a la inversa"

La voluntat és generar una incidència cada vegada major del model cooperativista al territori. Fet que, segons els impulsors de la iniciativa al Camp de Tarragona, permetrà redefinir les relacions laborals d'una manera justa i també democratitzar l'economia territorial. "Tenim el repte més important que és el de generar cooperatives i iniciatives dins de l'economia social i enteníem que això no ho podíem fer des de un punt del Camp de Tarragona i no només anem a crear noves cooperatives sinó que hem de transformar associacions i empreses", defensa Gerard Nogués, representant del Grup Motor de CoopCamp.

 

Xarxa d'Ateneus Cooperatius de Catalunya

L'Ateneu cooperatiu del Camp de Tarragona forma part d'una xarxa de deu ateneus repartits arreu de Catalunya. El projecte compta amb un pressupost de 3,3 milions d'euros finançats per la Generalitat. D'aquests, 215.000 euros s'han destinat a l'ateneu de la demarcació amb l'objectiu d'inserir un mínim de 1.000 persones en el sector durant els pròxims deu mesos.

"És una clara oportunitat per transformar un model econòmic que els últims anys ha demostrat clarament que estava equivocat. Des del Departament sempre hem dit que volem treballar per l'economia del 96% de la gent del nostre país perquè entenem que el 4% restant, els rics, ja pot treballar sol", ha manifestat la consellera de Treball, Afers socials i Famílies de la Generalitat, Dolors Bassa.

A Catalunya hi han 4.000 cooperatives amb més d'1,3 milions de socis. Només l'any passat se'n van crear 177 de noves. Al Camp de Tarragona existeixen 241 entitats que ocupen de forma directa a 46.000 persones.

Paraules clau:

Notícies relacionades