Back to top

"Stop canvi climàtic", el crit dels infants reusencs

Més de mig milers d'alumnes de les escoles de Reus s'han concentrat a la plaça del Mercadal en el Dia Internacional contra el Canvi Climàtic.

Els crits i les consignes contra el canvi climàtic s’han pogut escoltar aquest matí a la plaça del Mercadal de Reus. Amb motiu del Dia Internacional Contra el Canvi Climàtic, uns 600 alumnes procedents de tretze centres educatius de la ciutat han participat en una diada reivindicativa animant a la població a augmentar la consciència ambiental i aturar el canvi climàtic amb petites accions quotidianes del dia a dia. L’activitat s’ha impulsat des del Programa d’Educació Ambiental Reus 2030 que promou la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Reus, amb la col·laboració de la Regidoria d’Educació.  

Alumnes de les escoles Isabel Besora, Pare Manyanet, Sant Josep, la Presentació, Misericòrdia, Els Ganxets, Montsant, Maria Cortina, Lycée Français, General Prim i els Instituts Baix Camp, Roseta Mauri i Gabriel Ferrater han recorregut els carrers des dels seus centres fins a la plaça del Mercadal portant cartells que s’havien elaborat a les aules a partir d’un treball previ de debat i exposició de continguts didàctics sobre el canvi climàtic.

clima infants canvi climàtic

Un cop a la plaça, els alumnes han llegit manifestos contra el canvi climàtic. Els escrits dels nois i noies han alertat de la contaminació, la sequera o la pèrdua de biodiversitat; han demanat el compromís social en la reutilització de productes, l’augment de la separació de residus o la disminució del consum d’aigua i energia per salvar el planeta i també el suport de les institucions i els polítics. 

Per cloure l'acte, el regidor cap de l’àrea de Medi Ambient, Sostenibilitat i Via Pública, Daniel Rubio i la regidora d’Educació, Pilar López, han dirigit unes paraules als alumnes participants, als quals han agraït i felicitat per la seva implicació en l’activitat, pel treball fet en l'elaboració de pancartes i manifestos i pel seu compromís amb el medi ambient i la lluita contra el canvi climàtic.

L’activitat s’emmarca en el Programa Municipal d’Educació Ambiental Escoles Reus 2030, l’eina que des de la regidoria de Medi Ambient es posa a disposició dels centres educatius de la ciutat per tal d’avançar plegats en la millora de cinc objectius vinculats als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides.

Paraules clau:

Notícies relacionades