Back to top

Suspenen la declaració del director de Vandellós II

L'entitat ecologista Societat Humana ha enviat un comunicat aquest matí assegurant que, a petició de l'investigat, el jutjat d'instrucció número 2 de Reus ha posposat la declaració. En breu s'anunciarà nou dia i hora.
Vandellós II

Aquest dijous havia de declarar davant el jutjat d'instrucció número 2 de Reus el director de la Central Nuclear de Vandellós II. Segons ha informat Societat Humana, l'entitat ecologista que va denunciar un presumpte cas d'incompliment dels requisits tècnics de funcionament, el jutge ha acceptat la petició de l'investigat de posposar la seva declaració. 

Diligències penals contra Vandellós II

El Jutjat d'Instrucció número 2 de Reus va obrir diligències penals contra la Central Nuclear Vandellòs II, arran d'una denúncia presentada per l'associació ecologista Societat Humana. Aquests van denunciar que el 2018 la central va estar funcionant durant 17 dies amb una fuga en la barrera de pressió.

Segons l'entitat ecologista, la central hauria estat operant durant 17 dies del 2018 sense complir amb els requisits tècnics de funcionament, després d'haver detectat una possible fuga en l'anomenada barrera de pressió.

Més enllà del director, el jutge ha pres declaració a d'altres persones implicades amb la planta atòmica. Un pèrit va explicar que Vandellós II va funcionar durant disset dies amb una fuita a la barrera de pressió. Es tracta d'una zona considerada sensible perquè és on es controla la temperatura del nucli.

Paraules clau:

Notícies relacionades