Back to top

Tallers per l'envelliment saludable als pobles rurals

La URV ha organitzat durant les darreres setmanes activitats d'intervenció en pobles rurals de la demarcació de Tarragona per a promoure un envelliment saludable

Alguns pobles de la Demarcació de Tarragona, inclosos municipis del Priorat i el Baix Camp, s'han adherit al programa 'PECT Pobles vius i actius', que busca comparar l'activitat i l'envelliment de les persones grans en pobles rurals, amb menys de 2.000 habitants, i de les zones urbanes en ciutats. Tot a través de tallers i recursos sobre el son, l'activitat física i l'alimentació.

Entre els pobles que s'hi han adherit s'hi troben municipis com Botarell, Vilanova d'Escornalbou, el Masroig o Maspujols, entre d'altres. De fet, en molts d'aquests pobles ja s'han fet les activitats d'intervenció i ara estan en la fase de control, per a conèixer com estan calant les activitats recomanades. 

Durant el programa, s'han fet tallers de nutrició, com ara cuinar snacks saludables; o també activitats físiques com per exemple aprendre a fer servir les màquines dels parcs biosaludables que hi ha en molts pobles, però que en alguns casos la gent no sap com fer servir. La ruta pels pobles encara no ha acabat, però ja s'estan rebent resultats molt favorables entre els voluntaris que han volgut participar-hi durant aquests mesos.

Paraules clau:

Notícies relacionades