Back to top

Entitats del territori preparen la fase espanyola de SPOGOMI

Es tracta d'una competició nascuda al Japó que consisteix en recollir el màxim de residus.

Trenta equips de tot l'estat competiran per recollir el màxim de residus i guanyar la fase prèvia de la competició Internacional d'aquesta modalitat anomenada SPOGOMI. Es tracta d'un esdeveniment nascut al Japó que combina esport i activisme en defensa del medi ambient i que per primera vegada, l'Estat espanyol celebra la fase classificatòria per aquest campionat mundial, tot plegat de la mà de l'Associació CEN, amb seu a Alcover i Plastik Attack Barcelona i amb la col·laboració d'entitats com Al Camp Residu Zero, Birding Catalunya i Good Karma Project.

Durant la fase classificatòria, els equips formats per tres persones cadascun i acompanyats per un jutge hauran de recollir durant una hora la màxima quantitat de deixalles. Després de separar-los per fraccions, el jurat donarà la puntuació segons el pes i el tipus de residu. Per exemple, les burilles tenen la màxima puntuació perquè són petites i pesen poc, però són molt perjudicials per al medi ambient i la salut. Entre els tipus de residus admesos es troben els envasos plàstics, ampolles de vidre, capses de cartó, burilles o restes orgàniques, entre d'altres. En canvi, no es permetrà la recollida d'objectes voluminosos o perillosos.

La normativa del SPOGOMI és molt estricta i entre algunes de les normes es destaca la prohibició de córrer i l'obligatorietat de mantenir-se en una distància inferior a 10 metres entre els membres d'un mateix equip.

A més a més, la competició SPOGOMI ha estat pensada per donar igualtat de condicions a tots els participants independentment de la condició física i l'edat, prioritzant el treball en equip i l'estratègia.

La fase prèvia espanyola tindrà lloc el proper 18 de juny al parc Joan Miró de Barcelona i l'equip guanyador tindrà l'oportunitat d'anar al Japó amb les despeses pagades per participar a la final de SPOGOMI.

Paraules clau:

Notícies relacionades